Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt sneeuw korrelig als je het in de vriezer stopt?

Omdat ik gewoon graag weten wil waarom het niet mooi vlokkerig blijft. Ik zelf denk dat het door de hele lage temperatuur in de vriezer komt.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
982

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Omdat het in de vriezer, vanwege de lage temperatuur, geen sneeuw meer blijft, maar ijs wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Daar waar het oppervlak het grootst is, verdampt het het meest, dus de volumineuzere gedeeltes blijven langer overeind met het uitdrogen van de sneeuw... vandaar dat het korreliger wordt...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat de sneeuw ijzig wordt komt juist omdat de temperatuur in je vriezer juist niet laag genoeg is.
Bij -18°C is het water bevroren in mooie sneeuwkristallen. Toch smelt en herbevriest het water op microschaal (of beter gezegd sublimeert en slaat weer neer als rijp) waardoor de sneeuw steeds compacter wordt.
Als je alle veranderingen in je sneeuw wilt voorkomen zal je de temperatuur nog flink moeten verlagen: tot onder de Tg (glastransitietemperatuur). Dus tot onder -42°C.
(Lees meer...)
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding