wat is die rook (damp) die je soms ziet na het openen van een fles cola of champagne?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De 2 antwoorden van de vorige reacties moeten we samenvoegen. Het CO2 sublimeert en veroorzaakt een extreme koude waardoor condens / waterdamp versneld wordt gevormd. Als je het droogijs van ICS in een drankje stopt dan krijg je het zelfde effect. Sublimatie van CO2 / droogijs / koolzuur / koolstofdioxide

Bronnen:
www.Icsdryice.com
http://m.youtube.com/?rdm=4ph9o3c2d&reload...

dat is water als kleine druppeltjes na condensatie van waterdamp. Ontstaat door snelle afkoeling van de lucht na de drukval als de fles plotseling open gaat.

volgens mij is het koolzuur (CO2). voor het openen is er een evenwicht tussen de CO2 opgelost in water en de CO2 in de lucht. bij openen van de fles verandert de concentratie CO2 in de lucht. gevolg is dat de CO2 concentratie in het water ook verandert. (wet van t'hoff)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100