Waarom kunnen er alleen structuurformules worden gevormd van moleculaire stoffen?

ik heb morgen een SE ( schoolexamen ) maar vraag me toch af waarom als je kijkt naar die structuurformules zijn het alleen maar moleculaire stoffen (niet-metalen) , hoe zit dat dan met zouten? krijgen die een soort van rooster?(ionen-rooster) ik denk echt dat we zo'n vraag krijgen. Iemand nog tips waar ik om moet letten de hoofdstukken gaan over: Atoombouw en periodiek systeem & en dus moleculaire stoffen.

ps. er word in het boek uitgelegd wat polaire atoombindingen zijn maar niet wat a-polaire atoombindingen zijn iemand een idee?(graag in begrijpelijke taal)

Weet jij het antwoord?

/2500

Structuurformules worden meestal gebruikt om complexere verbindingen weer te geven. EEN molecuul formule kan nl (vaak) meerdere structuurformules hebben (en het gaat dan dus om verschillende stoffen) door de structuurformule kun je zien wat het is. Een hele simpele: (met 1 c in het midden) dus: CH3-CH2-CH2-CH3 of CH3-CH-CH3 / CH3 Excuses dat het er zo raar staat Metalen worden meestal metaalzouten en die zijn zo simpel dat de structuurformule voor zich spreekt Het verschil tussen polair en apolair is een hele andere vraag, zie hiervoor ook wikilink Ze zijn elkaars tegenovergestelde en grofweg kun je 2 polaire vloeistoffen met elkaar mengen en 2 apolaire vloeistoffen met elkaar mengen maar polair met apolair geeft een zg tweefasen systeem, dat ontmengt. Vet en water is daar een huis tuin en keuken voorbeeld van en water en benzine ook Toegevoegd na 4 minuten: Ik hoop dat ik je hiermee niet weer helemaal in verwarring breng maar er ZIJN voorbeelden van metaalionen in structuurformules maar dit zijn wel bijzondere verbindingen, zie het plaatje, dat heet chelatie en daarmee zit een metaalion in een organisch systeem met hele sterke electronegatieve "armen" waardoor slecht oplosbare metalen opeens wel in oplossing kunnen gaan

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apolaire_verbinding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100