Waar komt al dat water vandaan op de aarde?

Toen de aarde werd gevormd, miljoenen jaren geleden, hoe is er uiteindelijk zoveel water op de aarde ontstaan? Door gasvorming en condensatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

De aarde is ontstaan doordat, kometen in elkaar sloegen. De kometen brachten, water mee in een vaste fasen (ijs dus). Dit was heel erg veel, ongeveer zoveel als er nu is. Door inslagen, hoge druk enz, werd het erg heet op de aarde, het ijs is gaan verdampen, en het heeft toen duizenden jaren geregend (bron: national geographic).

De moderator is een lul

goede vraag ik dacht ook alleen kometen ed maar het blijkt ook met het binnenste van de aarde te maken te hebben (uitgassen magma) zelfs wikipedia heeft er geen sluitend antwoord op, zie link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oorsprong_van...

Een klein deel was aanwezig op de Aarde van bij het ontstaan en was opgeslagen in de aardkern en korst. Er was al Aardwater 4.2 miljard jaar geleden. Het overgrote deel komt volgens zeer geloofwaardige *(meeste wetenschapper volgen die theorie zonder 'echte bewijzen) theorieën uit de ruimte . In een bepaalde fase van de ontstaangeschiedenis , over meer dan één miljard jaar ,zijn er talloze kometen en meteoren op Aarde terechtgekomen , die voor een overvloed aan water zorgde. Onze atmosfeer is sterk genoeg om het meeste van dat water te houden Er bestaat een uitstekende documentaire van National Geographic , die heel dat proces simuleert. Toegevoegd na 57 seconden: Maar blijft een theorie !

Bronnen:
http://news.nationalgeographic.com/news/20...

Het is een moeilijke vraag waar nog geen écht antwoord op is gevonden door wetenschappers. Wel zijn er natuurlijk theorieen. Even kort samengevat: De aarde is onstaan door de oerknal. Dat weet iedereen. Toen zweefden er vele kometen door de ruimte. Er zijn twee satellieten tegen elkaar aangebotst. Bijde hadden ze stoffen in zich. Door de hoek en de snelheid waardoor ze tegen elkaar aan botsten voegden die verschillende stoffen zich samen. Zo ontstond er waterstof. Toen botsten er weer een aantal komten tegen elkaar waardoor de aarde ontstond. Die komeet (die dus was samengevoegd) was daar ook bij. Zo kwam er water op aarde. Maar dit was niet het enige. Er was al water op aarde. Binnenin. Je vraagt je nu natuurlijk af hoe het kan dat het water blijft bestaan in zo'n hete kern, maar dat kon dus. Deze twee watersoorten zijn bijde anders. Er is gebleken dat op sommige plekken er meer van het ene water is dan van het andere. Maar het raadsel is nog niet geheel opgelost, want volgens astronomen zaten er toch fouten in de theorie. Afwachten dus.

Bronnen:
documentaire national graphic

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100