Kun je flessen met basisch geioniseerd water ook kopen? Zo nee, waardoor niet?

Basisch geïoniseerd water is water (H2O) dat door een ionisatie- of elektrolysekamer is verandert in OH- (en H+).
Dat basische water zou dan goed zijn om te dienen als anti-oxidant voor bijv. vrije radicalen en een al te zuur lichaam, waardoor het geneutraliseerd wordt.

Nu worden er wel veel van die ionisatie machines gebruikt en verkocht, die dus dienen als een productie vlak voor de consumptie. Maar dat (actieve) water kun je blijkbaar niet lang houden zo. Want: "behalve de pH-waarde zijn al deze veranderingen instabiel en het water zal dus na verloop van tijd weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke verschijningsvorm."

Het lijkt er dan op dat je geen flessen kunt kopen met geioniseerd water. En als dat zo is, begrijp ik niet goed waarom niet?
Want als je nu zo'n fles hebt met alleen OH- (en wat andere mineralen) , hoe reageren dan die moleculen met elkaar zodat het niet 'houdbaar' is?

En hoe ziet een fles met alleen OH- eruit? Het is immers geen water meer?

Zie:
http://www.alkalinewater.nl/water-ionisator/water-ionisators.html
http://www.waterionisatie.aquatechnic.nl/geioniseerd_anti_oxidant_water.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Basisch geioniseerd water is een niet-bestaand product. Electrolyse zorgt namelijk niet voor veranderign van d pH, omdat electrlyse zorgt voor productie van H2 en O2 uit H2O. De pH van zuiver water wordt geregeld door het 'water-evenwicht': H2O <> H+ + OH-. Dit evenwicht is verder alleen afhankelijk van de temperatuur (daarom heet het een evenwicht). Basisch water kun je alleen krijgen door een base in water op te lossen, dus of een stof die OH- bevat met bijbehorende tegen-ionen (zoals Na+), of een proton-acceptor (zoals soda; Na2CO3 + H20 > 2Na+ + OH- + HCO3-). (met excuses voor het gebrek aan sub/superscripts, ik hoop dat dit duidelijk is)

Je haalt een paar dingen door elkaar - iets wat erop duidt dat je je informatie van alternatieve sites hebt gehaald. Geïoniseerd water bestaat (voor korte tijd), maar dat is niet basisch. Geïoniseerd water is water waarvan een deel van de watermoleculen is gesplitst in H3O+ en OH-. Dit splitsen gebeurt van nature: er is een evenwicht tussen 2H2O enerzijds, en H3O+ en OH- anderzijds. Onder normale omstandigheden ligt dit evenwicht zodanig dat een tienmiljoenste deel van de watermoleculen is veranderd in H3O+. Tienmiljoen is 10 tot de macht 7; die 7 is dan de pH van normaal water (dit is de definitie van pH). Je kunt met veel moeite een wat grotere fractie van het water ioniseren, maar dat zal niet lang duren - denk aan een fractie van een milliseconde. Daarna zal het evenwicht zich automatisch herstellen. Er bestaat wel basisch water. Basisch water heeft veel meer OH- ionen en veel minder H3O+ ionen dan neutraal water. Basisch water bevat dus een overschot aan negatieve ionen. Maar dat kan helemaal niet: het water als geheel moet elektrisch neutraal zijn. Dat kan alleen door in het water positieve ionen op te lossen. Normaal gesproken zijn dat metaalionen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan positief geladen natrium-ionen; in dat geval noemen we het basische water ook wel natronloog (eventueel verdunde natronloog), hoewel die alternatieve sites dat natuurlijk liever verzwijgen. Dat basische water is lang houdbaar. Denk (alweer) aan natronloog. Zolang je het niet verdunt of mengt blijft het gewoon hetzelfde basische water. In het lichaam geeft sterk basisch water een bijtende reactie (denk - alweer - aan natronloog, dat zelfs de huid kan verbranden, laat staan wat er gebeurt met je mond, keel en slokdarm als je het zo zou drinken). Verdund basisch water smaakt wat raar maar doet niet zoveel. De voornaamste effecten zijn dat je (te?) veel (metaal)ionen binnenkrijgt, en dat je maag extra maagzuur gaat aanmaken om de zuurgraad van de maag op peil te houden - dat is immers een belangrijke taak van de maag. Zou de zuurgraad van de maag te ver dalen door het basische water, dan krijgen bacteriën en schimmels vrij spel. De zuurgraad van je lichaam wordt verder totaal niet beïnvloed. Hooguit dus die van je maag, en ook daar slechts tijdelijk - althans, dat is te hopen voor je gezondheid.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100