Kan ik koelkastmagneten ook plakken aan de zijkant van mn magnetron zonder dat ik de magnetron verniel (verstoring van eigen magneten)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een magnetron heeft welliswaar een magneet, maar die is zeer sterk op de magnetronbuis gericht (om de elektronen in de resonantieholte te sturen) en zal door een paar magneten op de buitenkant niet meetbaar verstoord worden (buiten het feit dat de metalen buitenkant de magneetvelden van beide zijden afschermt). Hier vind je meer over de magnetron en de werking: http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnetron_(oven) http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnetron_(elektronenbuis)

Ik zou daar niet mee experimenteren, lekstralen zou ik niet waarderen door geklungel aan de magnetron... Een nat hondje opwarmen in de magnetron is ook niet aan te bevelen...

Ja dat kan. De metalen buitenkant schermt volgens mij het magnetische veld van de magnetron (het deel dat de straling opwekt) geheel af. Toegevoegd na 6 minuten: Bij het aanzetten van de magnetron kán er wat magnetische invloed zijn vlakbij de magnetron door lekkages in o.a. de deur. Dit hoort niet, maar komt wel vaak voor. Het kan storing geven aan bijvoorbeeld wireless apparatuur. Dat lijkt me schadelijker dan de paar zwakke magneetjes die je er op plakt.

Bronnen:
http://home.howstuffworks.com/microwave.htm

Ik heb al jaren een koelkastmagneet op mijn magnetron zitten en nog nooit hierbij nagedacht. Het apparaat werkt al bijna tien jaar naar behoren. Als het het begeeft, komt dat vast niet door dat knullige magneetje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100