Wat is een goede definitie voor nanodeeltjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nanodeeltjes zijn deeltjes die gemeten worden op nanometer nivo. . Eén nanometer is een miljardste meter, oftewel 0,000000001 m. Voor het gemak wordt er bij termen als nano-technologie, en nano-deeltjes vanuit gegaan dat het hier gaat om technieken die werken met deeltjes kleiner dan 100 nano meter.

Een nanodeeltje is een miljardste van een meter. Nanodeeltjes kun je voor veel dingen gebruiken, zoals make-up, auto onderdelen e.d. Ook wordt het gebruikt als medicijn tegenwoordig geloof ik.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/nanodeeltje...

Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk moet maken te werken met deeltjes in de grootorde van nanometers (een miljardste van een meter). Dit is een schaal van grootte die net boven die van atomen (0,060 nm tot 0,275 nm) en eenvoudige moleculen ligt. Een criterium is dat een structuur in op zijn minst één dimensie minder dan 100 nanometer groot is. Het woord nano komt van het Griekse νανος (nanos), ‘dwerg’.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nanotechnologie

Misschien kan een definitie opgesteld worden met een molecuul als voorbeeld: Molecuul: kleinst mogelijke deel van een stof dat nog steeds alle eigenschappen heeft van die stof Nanodeel: Kleinst mogelijk deeltje dat doet waar het voor ontworpen is?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100