Zijn zuurstofmoleculen groter dan watermoleculen?

Het is misschien wel een beetje een gekke vraag, en misschien klopt er niks van, maar ik wil het toch graag weten..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens onderstaande Bronnen is een watermolecuul groter dan een zuurstofmolecuul. Op de eerste Bron zie je rechtsboven, dat de afstand tussen H en O een kleine 96 pm is. Daar komt dan dezelfde afstand bij tussen de andere H en de O. Totaal een kleine 192 pm, of eigenlijk wat minder omdat het molecuul geknikt is. Op de tweede Bron zie je onder het kopje Allotropes dat de lengte van de O-O-binding 121 pm is. Dat is dus net wat kleiner dan de afmeting van het watermolecuul.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_%28molecule%29

Zuurstof is een element dat uit een atoom ,O, bestaat. water is H2O,en is een combinatie van 2 waterstofatomen en één zuurstofatoom,dus water is wél een molecuul,zuurstof net. maar ok,zuurstofatomen zijn dus logischerwijze gesproken relatief kleiner dan watermoleculen. Toegevoegd na 2 uur: vóórdat de MINnaars weer toeslaan(schijnt een zeker "politiek" clubje hier te zijn!!) :P even dit: van de officiële site van Wikipedia: Toegevoegd na 2 uur: o jas,MINnaarsclubje: kunnen jullie lézen?: dan de allereerste zin op deze wikipediapag. goed LEZEN,hoor... en wat stáát daar dan?...........juist!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuurstof

Water: H20. Zuurstof: 02. Je zou dus zeggen dat een watermolecuul groter is dan een zuurstofmolecuul omdat het uit 3 atomen bestaat. Nu is het zo dat een waterstofatoom veel kleiner is dan een zuurstofatoom. Een waterstofatoom bestaat maar uit een proton en een neutron. Een zuurstofatoom bestaat uit 8 protonen en 8 neutronen. 2 zuurstofatomen samen zijn groter dan 2 waterstofatomen en een zuurstofatoom. Dus een zuurstofmolecuul is groter dan een watermolecuul, klopt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100