Wat was eerder: Het praten of het denken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dieren denken al, maar praten (nog) niet. Dus het denken.

Het denken. Toegevoegd na 30 seconden: Praten is het uiten van gedachten, dus die heb je eerst nodig.

Het denken, dieren konden namelijk ook denken. Mensen waren de eerste wezens die konden praten, en die ontstonden veel later dan de dieren.

Je zult toch eerst iets moeten bedenken om te kunnen zeggen! Elke letter die je spreekt is eerst geleerd en leren doe je door te denken, te begrijpen en dan in je geheugen op te slaan.

Ha, die Gast25070; Denken bestond eerst, praten werd pas nodig toen mensen met elkaar moesten overleggen; er kon pas worden gepraat nadat er was nagedacht. Hoewel er natuurlijk ook nu nog steeds mensen zijn die deze volgorde niet hanteren.

Dat is een vraag waar je nooit met zekerheid een goed antwoord op zou kunnen geven. Maar als je een beetje naar jezelf kijkt en logisch nadenkt(misschien een beetje zoals de fenomenologische methode) kan je er wel pogen iets nuttigs over te zeggen. Als ik probeer te achterhalen hoe ik denk doe ik dit in taal. Mijn gedachte zijn een soort interne monoloog. Zonder taal is logischerwijs een interne monoloog onmogelijk. Echter het verijst een duidelijk cognitief vermogen om tot taal te komen. Wat ik hieraan zou afleiden is dat het denken voor taal bestond maar niet zoals we dat nu doen, het is een meer primitief denken. Met wat wij weten over evolutie van de mens komt dit overeen. Toen de mens begon te communiceren op een bepaalde manier groeide ook onze herseninhoud (de een is niet noodzakelijkerwijs het gevolg van de ander). Maar om het samen te vatten. Het denken was voor het praten echter het denken was meer primitief. Waarschijnlijk te vergelijken met het denken van apen.

Natuurlijk het denken. Praten is het gevolg van het feit dat je nagedacht hebt.

Denken in woorden is hoogstwaarschijnlijk tegelijkertijd ontstaan met praten in woorden. Maar intelligent gedrag (van dieren) bestaat al veel langer en geluid maken ze ook al heel erg lang. De studie naar het ontstaan van taal heet glottogonie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glottogonie

zonder denken kan je ook niet praten dus denken.

Het DENKEN was eerst.Toen het DENKEN begon te vervelen ben ik gaan praten. Het gevolg was dat men begon te vervelen van mijn praten. Toen ben ik weer gaan denken.

Ik denk dat er een evolutie van beide was. Ik denk dat er eerst oerklanken waren, spelen met de stem, intonaties om dingen aan elkaar aan te geven zoals dieren dit doen.. Vervolgens zijn we verder ontwikkeld op taal-gebied en kunnen we denken via woorden & zinnen. Denken 'voor' de taalontwikkeling was eerder via gevoelens.. Soms heb je een gedachte dat je niet onder woorden lijkt te krijgen omdat deze voornamelijk berust op een gevoel zonder woorden. Toegevoegd na 2 minuten: of instinctief en strategisch zoals een leeuw als die zijn prooi wil vangen.. ..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100