kan het zijn dat er op dit moment vroeger terug ook geleefd word??

een beetje lastig om te begrijpen maar ik dacht na en ik denk meestal moeilijk

zou het kunnen dat op dit moment 100 jaar terug ook geleefd word..

en als je doodgaat je bijv terug in de tijd geboren word en het verleden dan aanpast en dat het heden daar dan niets van in de gaten heeft??

ik hoop dat jullie het nog snappen :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moeilijk denken is juist leuk en heet filosofie. Echter dit soort zaken als jouw voorbeeld, zal je met de kennis die we vandaag de dag hebben, nooit achter komen. Tijd is een relatief begrip zeggen ze. En ja, het is mogelijk dat een andere tijdsfase naast de andere loopt. Einstein heeft zich hier ook mee bezig gehouden. Maar theoretisch, als er een verandering in het verleden zou plaats kunnen vinden, merk je er niets van in de toekomst. Want de gevolgen van toen, vormt de toekomst. Als je terug in de tijd zou kunnen gaan, en Hitler werd in 1941 vermoord, zou hij nu gezien worden als de redder van het Duitse volk en dat hij helaas vermoord is. Nog zo eentje, stel dat een baksteen leeft, maar deze levensvorm is zo traag, dat wij als mens het niet kunnen waarnemen. Eén mensenleven is voor een baksteen nog geen milliseconde. Zou er dan ook leven om ons heen kunnen bestaan die sneller gaat zoals de verhouding van de mens tot een baksteen?

Ja dat zou kunnen maar wij kunnen het nooit waarnemen met onze 5 zintuigen. Als onze universum bestaat in een veld van puur bewustzijn zoals sommige theorien sugereren dan bestaan tijd en vorm ook niet en is alles een. In dat geval zou het verleden heden en toekomst een geheel vormen.

Nee, bij reïncarnatie zal je opnieuw worden geboren in een nieuw leven. Dus die in de toekomst geboren zal worden. Terug in de tijd kan hiermee niet. Het kan wel zo zijn geweest dat jij een leven had die 100 jaren geleden werd geleefd.

Ach welja... wellicht kan alles. Misschien bestaan er parallelle universums, waarin de tijd zich elk moment splitst. Dan zou ieder moment in het verleden en in de toekomst ergens bestaan... dus zijn er oneindig veel versies van jou, die elk hun eigen pad in de toekomst/verleden leven... Als dat waar is, zou alles dus kunnen :) Toegevoegd na 12 minuten: snap je het nog? :))

Volgens mij zijn er inderdaad parallelle universums,want er is ook zoiets als een Multiversum weet je. Nou,en daar kan dus een b.v. triljoen aantal andere universums in bestaan met misschien ook wel andere tijdlijnen enzo en dus andere aardes (ook parallel dus) met parallelle mensen e.d. Dus volgens mij is het allemaal in theorie dan,wel misschien mogelijk,maar het is nog allemaal héél erg moeilijk te bewijzen door de geleerden,want die snappen er ook zelf nog lang niet alles van,k? Hier heb je ff wat links om op te zoeken,k? : groetjes, Dennis

Bronnen:
http://grenswetenschap.nl/blogs/Parallelle...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Multiversum
http://www.neoweb.nl/forum2/index.php?topic=4142.0
http://www.rnlnd.com/leven-tussen-levens.htm

Zoiets dergelijks is geestelijk waarneembaar in dromen, je kan dan plaatsen, wat niet voor komt. Zoals alles daarin geplaatst oftewel gedefinieerd wordt. Het helpt zeer om het eerst, voor het dromen gaan, het intebeelden. Het kan ook door historische boeken te lezen. Er zullen lessen eruit te vinden zijn, zoals wat je beter kan laten of beter kan gaan doen, het nut van de dingen die je doet te vinden en daaruit voort ook echt tot uitvoer kan brengen. Maar........... Daarentegen is dit niet waarneembaar in de tijden waarin we nu leven, nog is er ooit zoiets geweest, want niet voor niets vragen mensen af; Hoe is dit ontstaan of dat ontstaan? Dit is een afdeling hypothese, die dient goed uitgewerkt te worden, zodat het ergens zal eindigen. Je vraagt iets wat ik omschrijf als een soort van tijdslus, waar het altoereikende leven steeds maar herleeft, maar waar is er dan een einde. Zullen wij dan, zoals ik me kan voorstellen, steeds onze fouten, onze mislukkingen, steeds beter kunnen herstellen? Het is niet zo'n hele gekke gedachten. Aangezien mensen weleens een deja vu kunnen krijgen, en zich afvragen: Heb ik dit eerder meegemaakt? Zou die gedachten best eens kunnen oprakelen in ons. Hoe het dan ook is; Het leven dient de mogelijkheid keuzes te kiezen, zodoende nare gevoelens te strikken, zoals nare gevoelens ons strikken. Een grote aanleiding tot nadenken is het verlies van een dierbare, wat ons aan het nadenken zet, hoe wij ons leven beter kunnen indelen, want een ziel die verdrietig is, maakt eerder wijze beslissingen dan een vreugdevolle ziel, die veel bezit om zich heen heeft, en waarvan volgens diegene niks verloren lijkt te gaan, diegene zou dan verkeerde beslissingen nemen, want al het vertier heeft diegene afgeleid. Zo'n voorbeeld zet me aan het nadenken dat dit genoeg redernering is, dat deze voorstelling niet waar kan zijn, want mijn moeder die overleden is, is zo levendig in mijn dromen, en als ik wakker wordt is zij er gewoon weg niet, de realiteit is de echte pijn die wordt veroorzaakt, er komt gewoon een einde aan het leven, die wij kennen te leven, want na de dood leef je als geest voort in rust, je kan dan zelfs niet door hebben dat je een geest ben, en uberhaupt leeft.

Bronnen:
Eigen beredeneringen en bedenkingen

Haha wat grappig dat jij dit hebt, ik heb het vaak met plaatsen! Bijvoorbeeld de Burcht in Leiden. Ik denk dan: '' raar idee.. zoveel jaar terug waren ze hier gewoon aan het vechten en ik drink er een ice tea..'' .. Om antwood te geven op jouw vraag: Natuurlijk werd er 100 jaar terug ook geleefd! Als je doodgaat geloof ik dat je de keuze krijgt tussen op aarde blijven als geest om mensen bij te staan, die je liefhebt, of om naar de hemel te gaan en daar af te wachten tot het volgende tijdperk.. Ik hoop overigens dat het hele verhaal dat Jezus terug komt waar is, ik zou dat wel geweldig vinden. Maar reincarnatie geloof ik niet in. Wel heb ik wel eens momenten dat ik zeker weet dat ik dat moment al een keer eerder heb beleefd, heel vreemd, of dat een bepaalde plek of geur me bekend voorkomt. Dan denk ik wel eens ben ik hier al een keer geweest? Maar dan nog, reincarnatie, nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100