Kan het fatalisme uit de 'Nietzscheaanse leer' een gunstige uitwerking hebben op onzekere individuen?

Betreft onzekere mensen die, onder andere bekend zijn met Nietzsche’s werk (met de tegenstrijdigheden ervan), diverse andere diepe denkers, en filosofisch zoekende zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, want het maakt je niet zwak maar sterk... Nietzsche zei ook, alles wat je overleeft maakt je sterker... Het fatalisme is een accepteren van dat wat is... Dat is sterk en niet zwak... Survival of te fittest, pas je aan en je bent fit (aangepast)... Onzekerheid heeft IEDEREEN, per definitie, de een wil het niet voelen en compenseert dat door HEEL ZEKER te spelen, en een ander wil of kan het wel voelen en leeft dat uit... Iedereen is onzeker als je in het hart kunt kijken, zonder uitzondering... Maar hoe ga je ermee om? Laat je het vellen of kun je er omheen laveren, dat is de vraag... Als je nu wat Nietzsche zegt, ACCEPTEREN, zo fatalistisch als maar kan zijn, dan accepteer je het en maakt het niet meer uit, het is zo het is... Onzekerheid mag er zijn, maar mag niet je "laten" alleen bepalen, ook je "doen"...

Ja, Nietsche werkt relativerend ook m.b.t. eigen tekorten. Toegevoegd na 33 seconden: ook = vooral ook

Is mogelijk, maar dan wel in de volle acceptatie van 'lotsbestemming'. Ikzelf zou het breder trekken. Waarom 'vasthouden' aan één theorie en niet verder kijken en voelen wat jou meer aanspreekt. Ik ben er van overtuigd dat mensen meerdere of zelfs andere mogelijkheden (waarheden) zien, maar door de omgeving of uit angst deze keuze niet maken. Bij alles geldt: zoek je eigen weg, zowel binnenin je als ook daarbuiten.

Als je met onzekere mensen twijfelkonten bedoelt kan dat gunstig werken. Keuzestress ontstaat onder andere door je af te vragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Als niet jij, maar het lot die keuze al voor je heeft gemaakt dat heb je deze stress niet meer, want de verantwoordelijkheid voor die keuze ligt immers niet bij jou.

Nee, onzekere mensen zullen nooit overtuigde fatalisten worden, zij vinden altijd een weg om (vooral aan zichzelf) te twijfelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100