Waarom hebben we hier op Aarde nog geen wereldvrede?

Wat zijn de praktische bezwaren tegen een wereld zonder geweld, boosheid, honger, onderdrukking enzovoort? Is er wel eens onderzoek gedaan waarom het de mens toch steeds weer niet lukt om dit toch universele doel te bereiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

macht! De mens wil (altijd) meer macht dan een ander.

Gelet op jouw vraagstelling en voor de verandering wat een bezwaar is tegen wereldvrede is een belangrijke reden de wereldeconomie. In de wereld van oorlog gaan vele miljarden om aan investeringen in wapens, olie, arbeidsjaren. Het is goed voor de werkgelegenheid, de schaarste op de markt en diverse afgeleide industrie. Verder heeft het ook een positief effect op de ontwikkeling van nieuwe technologie. Dit alles zou een stuk minder zijn bij wereldvrede.

zolang er geloof en politiek is, zal er nooit geen vrede plaats vinden, helaas.

Ik denk dat zolang men angst, afgunst, lust, etc. zal voelen, er strijd zal blijven. Het zou natuurlijk prachtig zijn als de mens zich kan doorontwikkelen tot een hoger voelend wezen die zijn emoties kan bedwingen en die echt onbaatzuchtig kan leven, maar of dat echt realistisch is? Dat betwijfel ik!

Hoi, het is heel erg jammer, maar al deze problemen haal je echt niet (zomaar) weg uit de wereld. De aard van de mens is gebaseerd op zelfvoldoening. Er zijn goede, minder goede, en heel erg slechte mensen op deze wereld. Hoe komt het nou dat dit zo is? Ieder mens word geboren met iets goeds en iets slechts. Nou weet ik dus niet of je in God gelooft, maar ik zal het er toch wel bij betrekken, Het is aan jou of je aan dit stukje waarde hecht of niet. God heeft ieder mens een eigen wil gegeven, Dat houdt in dat je kunt kiezen uit bepaalde zaken. Als jij kiest om te moorden, te stelen, etc... Dan verkies je het slechte boven het goede in jou. Maar, Dan ben je zelf verantwoordelijk voor alle gevolgen die ene keus die je hebt gemaakt. Als jij andere mensen met respect behandelt, is de kans groot dat je respect terugkrijgt, dat is wel logisch. Er zullen altijd wel mensen zijn, die uit zijn, op macht, seksuele voldoening, altijd net even beter zijn dan de ander, en je hebt eenmaal mensen die daar alles voor doen om dit allemaal te bereiken, Dit alles ligt in de aard van vele mensen, het is aan hun hieraan toe te geven, of om te kiezen voor iets anders, iets beters. Ook is er weer iets anders waar dit mee te maken heeft, De kans is heel erg groot dat als je vader, je opa, of zelfs verder, terug in de familie, bijv, een psychose heeft, drugs, gebruikt, mensen misbruikten, stelen, en alles wat je nog maar kunt bedenken, Dit wordt overgedragen, op de volgende generaties, Als je bijvoorbeeld, toen je klein, was bent misbruikt, veel te maken hebt gehad met pornografie etc,, Kun je hier later nog erg last van hebben, en er andere mensen mee lastig vallen. Als iemand je heel erg heeft gekwetst, hetzij bewust of onbewust, kun je uitzijn op wraak, wat dus vaak boosheid, en geweld meebrengt, .. Er zijn heeeel veel psychotische mensen op deze aardbodem, wat het ook moeilijker maakt, om van deze wereld een betere wereld te maken.

1. Lees over Marx en het Marxisme. 2. Lees George Orwell's Animal Farm. Den mensch zelve is de kernoorzaak. Altruisme is een illusie. Voor zover ik weet isc er nog nooit onderzoek naar gedaan. Goede vraag trouwens!:) Naar mijn mening zijn gebrek aan moraal en voedsel, verveling, en religie grote oorzaken, evenals groepsdynamica. Boeddah en Jezus ; aangenomen dat ze bestonden, deden een poging tot onderzoek. En om mensen op een lijn te krijgen. Het is ze niet gelukt; kruistochten, heksenhamer, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100