Is het waar dat ieder mens ergens in gelooft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Zelfs als je het woord geloof gebruikt geloof je ergens in. Het woord geloof heeft tegenwoordig een religieus karakter, echter wil het niets anders zeggen dan: hetgeen waar jij voor staat en wat jij als goed en fout ziet. Ieder mens kan oordelen over goed en fout. Dit is ook geloof

Nee... Waar zou ik in moeten geloven dan?

Tuurlijk, tenzij je je geloof hebt verloren

ja in sinterklaas

ik geloof het wel en lamlul gelooft ook ergens in omdat hij denk dat hij nergens in gelooft

Ja, iedereen heeft wel een ideaal of een droom waarin hij/zij gelooft. Als je het uit het religieuze perspectief wilt bekijken is het antwoord op deze vraag nee. Er zijn een hoop mensen atheist, en die mensen geloven in geen enkele religie.

Als ik het goed heb, beschrijft de filosoof Kierkegaard geloof als een sprong in het denken en handelen, voorbij de reden - omdat wij allemaal vasthouden aan gewoontes en ideeen die wij niet logisch kunnen verklaren, is het waarschijnlijk om te denken of geloven dat elk mens wel in iets gelooft.

Nee, zelfs als je atheist bent geloof je dat er niks is na de dood. En dan geloof je dus dat er niks is.

Ja. Ook mensen die sceptisch zijn. Want als je sceptisch over iets bent, geloof je heimelijk in iets anders (meestal het tegenovergestelde). En daarnaast, hopelijk geloof je ergens in, want wat houd je over als je niet eens in jezelf gelooft?

Ik dacht het wel, wat je hoort men toch ook zeggen: IK GELOOF DAT HET GAAT REGENEN!!!!