Wat gaat jou verstand te boven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het leven... elk moment weer...

Het wezen van bewustzijn. Wat IS het? Hoe KAN het?

Wiskunde en de relativiteitstheorie.

Het ontstaan ven het universum gaat mijn verstand te boven. Denk er maar eens heel simpel over na. We zijn er over eens dat tijd een eeuwig iets is zonder begin of einde. Alle dingen komen uit iets anders voor. Maar als je over het ontstaan van het universum denkt. Dan lijken er maar een paar opties te hebben. Of er moet iets zijn dat altijd al heeft bestaan waar alles uit is ontstaat. Maar dan vraag je je af: Waar kom dat dan vandaan? Of er moet een begin van tijde zijn waarin iets is ontstaan. Maar dan zit je nog met de vraag: hoe kan er uit niets iets ontstaan. En je denkt automatisch ook: wat was er dan voor het begin van de tijden? Je kan niet voorstellen dat tijd een begin hebt. Het begin van het universum gaat tegen 2 fundamentele wetten van het zijn in. Als ik er over nadenk krijg ik meestal alleen maar hoofdpijn.

Toeval. Als je er over nadenkt is alles gebaseerd op toeval. Als we even niet uitgaan van creationisme is de wereld ooit ontstaan, zomaar, en toen zijn dingen gaan ontwikkelen, zomaar, en hebben allerlei dingen voortgebracht zonder dat dat nou echt veel beter is dan alle andere opties, en door oneindig veel toeval zijn we waar we nu zijn. Ik bedoel, 3 ogen is niet perse onvoordeliger, of zelfs verder, 'bewustzijn' zoals wij het kennen zou theoretisch gezien op allerlei andere manieren in elkaar kunnen zitten. Het is allemaal zoals het is, zonder goede reden.

De ongelooflijke verschillen in meningen op deze site, tussen mensen die ook geen moment denken dat een ander ook wel eens gelijk zou kunnen hebben. Het niet eens proberen, niet eens overwegen om zich ook maar een moment te verdiepen in een andere mening. Je zou toch zeggen dat deelnemers bij G.V. leergierig genoeg zijn, anders doe je niet eens mee, zou ik zeggen. Dit gaat mijn verstand te boven!

de pracht en het kunnen van een zwangerschap, de ontwikkelingen en hoe dat allemaal word aangelegd en (als het goed is) daar een goed kindje uit voorkomt. de kracht van de voortplanting.

De regeldrift van sommige GV bezoekers jegens andere GV bezoekers en/ of moderatoren.

Moeder Natuur...paar nachten geleden nog met de bliksem en het onweer...ik keek naar buiten en zag die flitsende aders van de hemel naar de grond gaan...ik moest de volgende dag werken maar dacht echt ''wow'' ik ga dit de hele nacht bekijken....

Het klinkt misschien stom of ouderwets en ik weet dat er veel kan in de wereld, maar ik vind het nog steeds een wonder dat als ik vanuit bijv. de USA iemand in Nederland bel, dat het dan net lijkt of hij/zij naast me staat. Ik blijf het ongelofelijk vinden en dus gaat het mijn verstand te boven.

Om de realiteit en het leven te bevatten, heb je aan alleen verstand niet genoeg.

de grootte van het universum

Ik zorg ervoor dat veel zaken mijn verstand niet te boven kunnen. Dat klinkt in eerste instantie erg arrogant, alsof ik altijd overal grip op zou kunnen hebben, maar lees verder. Het is een soort zelfbescherming. Namelijk erg veel gaat mijn verstand te boven, ofwel word ik onrustig van. Ik ben erg gevoelig voor veel. Voor oneerlijkheid bijvoorbeeld. Op het moment dat ik ermee geconfronteerd word overheerst mijn gevoel zo sterk, dat ik niet meer verstandig kan nadenken. Dat gaat dus letterlijk mijn verstand te boven. Er kunnen me dan nog honderd mensen proberen me tot rust te brengen met uitspraken als 'eerlijkheid duurt het langs'of 'het is het niet waard' of iets dergelijks.. op dat moment moet ik tijd nemen dat gevoel te vieren en accepteren dat ik dit dan nog niet verstandelijk beredeneerd krijg. Kun je je voorstellen wat er nog allemaal meer mijn verstand te boven gaat! Als ik echt rust neem om me te overdenken hoe ik over leven denk, word ik ook vaak onrustig. Dat gaat mijn verstand te boven! Neemt overigens niet weg dat ik niet over het leven denk, ik accepteer net zo goed dat het leven er ook is om onrust te voelen. I eat shit also.

wiskunde

Het begin van 'het heelal'. Eigenlijk daarvóór. Urgh...

Het universum en de oneindigheid van de menselijke domheid. Al denk ik het universum soms wel te snappen.

'...when love takes over...'

de totale onverschilligheid van de mens ten opzichte van zijn medemens. je weet vast wel wat ik bedoel je ziet het op het journaal in de je eigen straat, wijk, buurt, misschien betrap je jezelf erop terwijl je dit leest.

één ding alzeker : het oneindige

Het kindje in mij - alles daar omheen... Wow! :))) Het leven in het algemeen. De denkwijzen van mensen. Soms goed, soms slecht, of beiden? Z.a. die van Jozef Fritzl uit Oostenrijk, ongelooflijk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100