Hoe normaal is een vandaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrij normaal. Ontelbare mensen willen het systeem kraken en vinden dat ze onderdrukt worden. Of ze vinden dat ze hun zin niet krijgen, dat kan ook.

Vadalen zijn normalen... Wat is de norm, iedereen is toch een vandaal... Van de een weet men het al en van de andere weet men het nog niet...

Voor mij heel simpel, NIET normaal. Een vandaal zorgt alleen maar voor onrust en rotzooi, ze moeten met hun tengels van andermans spullen afblijven.

Niet normaal. Vandalen zijn per definitie mensen die er plezier aan beleven het bezit of eigendom van een ander danwel publiek eigendom te vernielen, en je moet toch wel een flinke kronkel hebben om daar lol aan te beleven. We kennen natuurlijk allemaal wel die neiging die soms in je opkruipt van ´wat zou er gebeuren als ik...´. Maar bij een normaal mens treedt er dan een soort rem in werking die je tegenhoud het werkelijk te proberen. Een stoeptegel van een viaduct te smijten, of een etalageruit in te gooien. Als die rem niet werkt, mag je volgens mij spreken van een sociopaat. En dat is per definitie niet normaal. Leeftijd is geen excuus. Groepsdwang misschien een heeeeel klein beetje, maar dan spoort er minstens ééntje niet helemaal. Streng straffen, hoe dan ook. Enne, dat iets veel voorkomt wil nog niet meteen zeggen dat het normáál is natuurlijk.

Eén vandaal is net zo normaal als ieder aander. Het is alleen de uitingen van zijn/haar gedrag die dit als 'niet normaal' typeerd...

net zo normaal als ab

Moedwillig beschadigen of vernietigen van andermans spullen valt voor de meeste mensen niet in de categorie 'normaal'. Zeker niet wanneer het jouw spullen betreft. Sommigen zien het als een spelletje, een uitdaging, frustratie en kwaadheid of vervelen zich. Voordat mensen zich ontwikkelen als vandaal, gaat er al ergens iets mis. Ouders en leraren zouden een meer signalerende rol moeten hebben zodat je kunt voorkomen in plaats van genezen. Voor mijn part wordt het een onderdeel van het vak Maatschappijleer (weet niet of dat nu zo is). Want vandalen hebben in mijn ogen geen benul wat ze aanrichten en beseffen niet dat er ook mensen schuilgaan achter de spullen die ze vernielen.

Voor mij zijn vandalen 'normaal'. Je bent niet je gedrag en iedereen maakt fouten, zeker op jonge leeftijd! Het gedrag is abnormaal, de persoon erachter normaal!

Niet normaal....

Mag ik even intellectueel doen (is vaak irritant, he? Maarja ik ben ik.. iemand moet het zijn.) Vandalen waren ergens rond 500 een germaans volk die een koninkrijk hebben gesticht in Afrika..ergens.? Dat is normaal, want mensen zijn scheppers. Diezelfde vandalen hebben Rome met de grond gelijk gemaakt. Zij waren het niet eens met de eerdere stichters van Rome en wilde veel meer invloed hebben op Rome dan ze eigenlijk hadden. Daarom hebben ze het vernield om zodoende er macht over te krijgen en om van Rome te maken wat zij wilde. Het klinkt rauw, maar ook dat is normaal. Mensen zijn scheppers, soms moeten ze daarvoor eerst opruimen. Dat is normaal. Wel een grote kanttekening.. Vandalen van die tijd gingen over lijken. Ik kan dat moreel gezien niet normaal vinden. Vandalen van tegenwoordig zijn in vergelijking met de originele wat dat betreft gelukkig mietjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100