Wat is 'Bovennatuurlijk' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is alles waarvan iemand meent dat het niet te verklaren is vanuit de natuurwetten. Oftewel: de metafysica naast de fysica. De geschiedenis wijst uit dat zaken die bovennatuurlijk genoemd worden, vroeg of laat worden ingehaald door de fysica (bliksemschichten zijn geen tekenen van de goden voor de meeste mensenkinderen onder ons). Tegelijkertijd weten mensen altijd weer met nieuwe zaken op de proppen te komen die zgn. bovennatuurlijk zijn. Hieruit concludeer ik dat het bovennatuurlijke vooral zetelt in ons eigen hoofd, en niet ergens daarboven.

Dingen die niet aan de hand van natuurlijke wetten te verklaren zijn. Toegevoegd op 03-06-2009 18:05:36 Met natuurlijke wetten bedoel ik de wetten van de natuurwetenschappen.

Mensen noemen iets bovennatuurlijk als ze gebrek aan verbeelding hebben.

Het is iets natuurlijks dat je verstand te boven gaat... boven-natuurlijk dus...

Bovennatuurlijke dingen zijn dingen die de natuur te boven gaan. Oftewel, dingen die niet kunnen worden verklaar aan de hand van natuurwetten. Voorbeelden zijn geloof in goden, waarzeggerij, en allerhande paranormale gaven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bovennatuurlijke

o.a. kwantumfysica

"Bovennatuurlijk" is; - een bijvoeglijk naamwoord - synoniem voor metafysisch, boventijdruimtelijk, bovenzinnelijk en paranormaal. - een site - onverklaarbaar

Bronnen:
http://www.bovennatuurlijk.com/index.html

Alles wat je gedachten en het normale te boven gaat. Dingen die niet natuurlijk kunnen zijn en dus van boven.. vanuit de hemel of het heelal kunnen komen.

God is bovennatuurlijk. Hij schiep de hemel en aarde in zes dagen en ruste de zevende dag en heiligde dezelve. Natuurlijk gezien is het onmogelijk om uit niets iets te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100