Wie is het slimste dier op de aarde?

Wie is het slimste dier op de aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is zelfs een top tien :) Met op Nr 1 de Chimpansee en op nr 2 de Dolfijn!

Bronnen:
http://www.toptenz.net/top-10-smartest-animals.php

De mens denk ik wel. Maar het verstandigste kennelijk niet. Want de aarde wordt gewoon vernield. Toegevoegd na 4 dagen: Beste mensen allemaal, de mens wordt gewoon gerekend tot de zoogdieren hoor!!

Tja, wat is slim? Er zijn heel verschillende interpretaties van wat slim is. Er zijn dieren die in de loop der eeuwen nauwelijks geevolueerd zijn. Misschien was dat wel superslim. Andere dieren hebben zich juist heel goed aangepast aan hun veranderde leefomgeving: ook slim! Qua intelligentie zal het de mens wel zijn. Maar misschien roeit de mens zichzelf wel uit, en blijkt er een andere diersoort veel slimmer in het overleven.

Een luiaard is het slimste dier op aarde.

Ieder dier is slim op zijn eigen manier. Zelfs een koe gaat als het regent en nat en koud is met zijn kont naar de wind toe staan. Of zoekt bij hitte beschutting onder een boom. En geen dier zal wat slimheid de mens overtreffen. Een dier is een keer tevreden. Maar een mens nooit.

De Kakkerlak komt dicht in de buurt.... 1772: "De Kakkerlak is een soort van Kever, een duim en zomtyds twee duimen lang; derzelver gedaante is eirond en plat, en de kleur hoog rood: hy kruipt door het gat van 't slot der koffers en valiesen, en legt aldaar niet alleen zyne eijeren, maar hy doorknaagt ook het linnen, stoffen, zyde, en alles wat hy vind; hy dringt ook in eet- en drinkbaare waaren van allerleije zoort; het geen dezelve zeer walgelyk maakt, want hy laat aldaar eene leelyke reuk agter, vry veel gelykende naar die der wandluizen. Dewyl de meeste Oost-Indische 'Schepen, vooral die met suiker geladen zyn, altoos met deeze insecten besmet zyn, zal ik alleenlyk melden, dat men ze zelden ziet vliegen, maar dat ze zeer schielyk loopen. Het beste, en, zoo ik geloof, het eenige middel, om de koffers of kassen daar voor te beveiligen, bestaat hier in, dat men dezelve op vier groote wel schoon gemaakte glaase flessen plaatst, op dat derzelver gladheid aan deeze insecten de gelegenheid beneeme, om op te klauteren en daar binnen te komen, het zy door het gat van 't slot, het zy door de kleinste spleet"....

Als je vraagt 'wie' dan moet dat bijna wel octopus Paul zijn.

Bronnen:
http://www.nu.nl/opmerkelijk/2290979/octop...

een kikker

Seabert. Een citaat uit de openings-tune Seabert - ook als is 'ie klein Kijk maar eens hoe slim, een zeehondje kan zijn

Bronnen:
http://www.kindertv.net/index.php?option=c...
http://www.youtube.com/watch?v=kRQmtq-qWrk

dat is ongetwijfeld mijn hond s'morgens gaat ze zelf naar t veld om zichzelf uit te laten ze maakt de voordeur open ze brengt tassen naar boven ze komt me halen als ze ze wilt drinken en elke avond op t zelfde tijdstip komt ze praten want dan wil ze een appel

Ieder z'n eigen mening, ik verkies de dolfijn, maar de link hieronder vertel iets heel raars Toegevoegd na 1 minuut: kwa intelligentie is de dolfijn een topper thaha

Bronnen:
http://www.sevendays.nl/artikel/171164

Na de mens is de dolfijn het slimste dier.

Bronnen:
http://users.telenet.be/quizvragen/wetensc...

Het slimste dier is ongetwijfeld de ezel. Ze doen zich dom voor, maar dat is slechts een dekmantel. In werkelijkheid zijn de ezels extreem intelligent en proberen zij op slinkse wijze de wereldheerschappij over te nemen van de mens. De chemtrails worden bijvoorbeeld gemaakt door stealh-vliegtuigen die door ezels zijn gebouwd en gevlogen. Zij organiseren dit alles vanuit hun supergeheime hoofdkwartier op een boerderij in Klazienaveen. Ik zou nog veel meer kunnen vertellen over de ezels en hun complotten, maar ik ben bang dat ze mij al op het spoor zijn, dus ik moet er vandoor !

Chimpanchee

(niet elke) mens

een mier

Er is maar een bekend spreekwoord;"Zo slim als een vos"! Toegevoegd na 1 minuut: Hij zal niet het hoogste intellect hebben, maar slim is hij wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100