Welk dier zou met zijn uitsterven het lot van de wereld desastreus treffen?

een variant op mijn vorige vraag.....als de bij uitsterft (nu blijkt dat dat miljoenen bijen verdwijnen) worden bloemen niet bevrucht, geen eten voor planteneters, geen eten voor vleeseters....etc, wordt de voedselketen ondermijnd...op welke dieren moeten we letten om toekomstige catastrophes te voorspellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de worm... zij schijnen de werkelijke reden te zijn dat leven mogelijk is op aarde door hun gewroet in de grond is deze te gebruiken om gewassen op te verbouwen, warmen ze de aarde op voor ons om er te kunnen wonen en brengen ze deze aardkloot in beweging

Ik denk vogels... Als de vogels uitsterven krijg je een insectenplaag, die insecten eten de gewassen op etc.

één PK, want dan kunnen we deze eenheid van vermogen wel op onze buik schrijven...

koeien. geen biefstukjes meer, geen melk meer kaas, yoghurt slagroom vla leren schoenen leren bankstel kortom een Ramp gebakjes zonder slagroom

De schaamluis leeft uitsluitend op mensen, als die er niet meer is is er waarschijnlijk iets helemaal verkeerd gelopen.

Ooit heb ik eens een docu gezien op Animalplanet over de mestkever in Afrika... als alleen al het beestje zou uitsterven, dan zouden uiteindelijk ook de olifanten in dat continent verdwijnen (!) en als die verdwijnen dan zijn de nadelige gevolgen echt dramatisch.

geen enkel dier is essentieel voor het voortbestaan voor de planeet, sterker nog; voor de planeet zou het een zegen zijn als sommige dieren zouden uitsterven.

De hond! Voor onze geestelijke gezondheid. Ons beste maatje!

De Homo Sapiens (goed beschouwd zijn wij ook zoogdieren). Wie zou er dan nog zijn om de dieren te beschermen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100