Prikt de gewone slaapkamermug ook dieren?

Prikt de gewone slaapkamermug alleen mensen, of prikt ze net wat ze tegenkomt (mens of dier)?

Heeft ze een voorkeur voor bepaalde (zoog)diersoorten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer ik met mijn honden in het bos ofzo loop worden ze ook gestoken door muggen, incl de kleine bultjes cq zwellinkjes die ik na het steken ook heb. Maar in huis heb ik dit nog niet meegemaakt terwijl ik dan wel gestoken wordt. Dus interessante vraag. En het helpt wanneer ik ze instrijk met Azeron of tea tree oil. Dan blijven de muggen weg.

nee, in ons bloed zit een stofje waar muggen bij voorkeur op af komen en onze huid is wat dunner dan een dierenhuid.

Er is helaas geen mug bekend onder de naam slaapkamermug.Muggen in zijn algemeenheid leven van plantensappen en nectar. Er zijn slechts enkele soorten die levende wezens steken.Ook gevogelte en vee worden door muggen gestoken,maar enkel door vrouwtjes,die eieren gaan leggen.De S.K. mug heeft zich idd gespecialiseerd in dunhuidigen,maar ik heb niet kunnen ontdekken of ze niet af en toe een uitstapje naar andere warmbloedigen maken.

Ja, mens of dier maakt niet uit. Onze huid is dun en weinig behaard en daarom zullen muggen mensen eerder steken dan dieren zoals hond of kat. Ook hebben ze de voorkeur om iemand te kiezen die de meeste warmte afgeeft. En alles wat zwart of donker gekleurd is. Je kunt dus als blanke man het beste een donkere vrouw naast je hebben liggen dan heb je namelijk nergens last van.

De mug heeft een lichte voorkeur voor het warmste wezen. Dus worden honden en katten ook geprikt. Hun huid s bij de oren dunner dan mensenhuid en de aderen zij gemakkelijker te vinden. De mug heeft een hekel aan bepaalde geuren. zoals citroen en knoflook (afhankelijk van het soort mug of vlieg. Gebruiken we die en is er op de slaapkamer een hond of kat , dan is die de pisang. Daarna is echter de mug zelf aan de beurt, honden en katten laten het NIET op zich zitten dat ze geprikt worden. Bovendien is hun scherpe gehoor in staat , de mug ook in het donker te lokaliseren. Onze honden happen ze dan uit de lucht., de kat gebruikt haar voorpootjes. Laat spinnen in de hoek van de slaapkamer lekker zitten, ons doen ze niets en ze zijn blij met alles wat ons steekt , bijt of prikt. De hond en de kat kunnen niet bij de spin komen. Denk er om dat er vliegen zijn die op huisvliegen LIJKEN , maar dat niet zijn, die steken heel gemeen, dus zijn er wel degelijk steekvliegen, bij ons op het platte land zijn ze zelfs in de meerderheid. Honden en katten weten daar heel goed raad mee. Het kan aan te raden zijn eerst een poosje een hond of kat op de slaapkamer te laten en dan pas zelf naar bed te gaan , al of niet hond of kat daar latend. Op campings zijn honden heel handig, die pakken in een tent het ongedierte wel voor het ons pakt. Pas op met wespen en bijen ed., een doorgeslikte wesp ed.kan je huisdier en medemens het leven kosten! Jaag die dus beslist weg voor het slapen gaan. Bij gebruik van gif doodt je ook de spinnen die ons beschermen. Ook hagedissen zijn zeer goede muggen - en vliegenvangers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100