Bestaan 'dodelijke ' bijen echt ?

Er bestaat Afrikaanse en aanverwante bijen, die agressiever zijn dan de gewone honingbijen , maar het gif is net hetzelfde .
Bestaan er nu met dodelijk gif...zoals in de films?

Toegevoegd na 6 minuten:
film: Killer Bees

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Beestie; De Afrikaanse honingbij wordt vaak als Killer Bee aangeduid vanwege zijn agressie. Die houdt in dat ze weliswaar sneller zullen steken, maar dodelijk is haar gif alleen in geval van allergie.

Bijengif is voor iedereen dodelijk als je veel gestoken wordt. Als allergisch bent of in je keel wordt gestoken, is het nog gevaarlijker. Bijen zijn bijna nooit agressief en dus in beginsel ongevaarlijk. Onder sommige omstandigheden steken ze wel en er zijn soorten die eerder steken dan andere. Echt agressieve bijen die je zonder oorzaak aanvallen zoals in films bestaan niet.

Op wikipedia vond ik dit: "Bijen- en wespensteken kunnen flink pijnlijk zijn, en het getroffen ledemaat kan behoorlijk opzwellen en nog dagen tot een week pijn blijven doen. Los hiervan kunnen mensen allergisch zijn voor wespen- of bijensteken. Dit komt echter veel minder vaak voor dan men denkt - de meeste 'allergische' reacties zijn gewoon fikse lokale reacties op het gif. In Nederland overlijden per jaar enkele mensen aan een bijen- of wespensteek, hetzij door een anafylactische reactie, hetzij doordat ze in hun mond of keel gestoken worden (drinken uit een flesje of blikje limonade met een wesp erin!) met als gevolg opzwellen van de luchtwegen. Er zijn enkele gevallen bekend waarin 20 wespensteken dodelijk waren." Deze laatste zin, bedoelen ze denk ik mee mits je niet allergisch bent, dat je met meer dan 20 steken alsnog kan overlijden aan de hoeveelheid gif. Ligt er voor een groot deel dus ook aan WAAR je wordt gestoken. Als bijen er bekend om staan agressiever te zijn, zoals de Afrikaanse bijen die je noemt, dan betekent dit dat ze eerder geneigd zijn om te gaan steken. Dodelijk is het vooral wanneer je allergisch bent EN je in je keel ofzo wordt gestoken!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Insectensteek

Na een wetenschappelijk experiment in het Braziliaanse Amazonegebied ontsnapten in de jaren vijftig duizenden agressieve 'Killer-bees'. Nadat de bijen eerder Zuid- en Midden Amerika hebben veroverd, rukken de dodelijke bijen nu op in de VS. De Killer-bees hebben vele duizenden doden op hun geweten. Waar De Killer-bee bestaat echt. Anders dan de vredelievende Europese honingbij, is een killer-bee extreem agressief. Een voorbijrijdende vrachtauto, de adem van een hond, zwaailichten of iemand in een rood T-shirt kan een killer-bee al erg uit zijn hum brengen. Wanneer een killer-bee wordt doodgeslagen, verspreidt hij een zoete geur. Andere killer-bees ruiken deze geur en storten zich massaal op degene die de zoete geur bij zich draagt: in veel gevallen iemand die een bij heeft doodgeslagen. Waar normale bijen hun doelwit hoogstens zo'n zestig meter achtervolgen, achtervolgen killer-bees hun slachtoffer wel meer dan 500 meter. Er zijn gevallen bekend waarbij slachtoffers door meer dan 8.000 bijensteken om het leven kwamen. Alleen al in Venezuela werden in een jaar tijd meer dan 100 mensen door killer-bees gedood. Killer-bees ontsnapten inderdaad in de jaren vijftig uit een laboratorium in het Braziliaanse regenwoud. Daar werd ge-experimenteerd met bijen die meer honing verzamelden dan 'gewone' bijen. Nadat een medewerker per abuis zo'n 30 bijenvolken liet ontsnappen, zijn de killer-bees bezig aan een gestage opmars. Ze rukken per jaar meer dan 300 kilometer op en verdrijven alle normale bijenvolken die ze tegenkomen. In de jaren zestig en zeventig werden Zuid- en Midden Amerika veroverd. In de jaren tachtig hebben de VS vergeefs geprobeerd de killer-bee buiten de deur te houden door een 300 kilometer diepe 'bij-vrije zone' aan te leggen bij de grens met Mexico. De opzet faalde. Inmiddels zijn de killer-bees opgerukt tot Las Vegas.

Bronnen:
http://www.broodjeaap.nl/kwisant6.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100