is het mogelijk om buiten westen te raken Door hagel?

/artikel/658229-grote-hagelstenen-teisteren-belgie.html

Weet jij het antwoord?

/2500

In rechtstreekse zin is die kans eigenlijk vrij klein. D.w.z. zolang die hagelsteen niet door je schedeldak heen breekt. Hoe ontstaat bewusteloosheid bij een harde klap ? Je hersenen bestaan uit allemaal zenuwverbindingen. Wanneer je een harde klap krijgt knallen je hersenen tegen de binnenkant van je schedel. Die klap, ‘stoort’ de hele boel van binnen (soort van kortsluiting) en je gaat je out. Het kan zelfs zo erg zijn dat je blijvend letsel oploopt of zelfs in coma raakt. In het geval van hagel komt de klap typisch recht van boven. In die richting wordt je hoofd echter gesteund door de rest van je lichaam. Een heftige beweging van het hoofd is dan niet waarschijnlijk. Dus ook het ‘klutsen’ van je hersenen tegen de binnenkant van je schedel niet. Een K.O. in rechtstreekse zin door een hagelsteen, zoals bij en vuistslag tegen de zijkant van je hoofd bij het boxen, is daarom niet waarschijnlijk. Wat wel kan gebeuren is dat de klap op je schedel zo groot is dat er bloedingen en kneuzingen ontstaan hierbij kan het vrijgekomen vocht dusdanig gaan drukken dat je enige tijd later alsnog ‘out’ gaat door de druk die dit vocht op je hersenen uitoefent. Maar dit is medisch gezien een heel andere bewusteloosheid dan dan de rechtstreekse K.O. Deze tweede manier is ook bijzonder gevaarlijk en er dient meteen medische hulp gezocht te worden !

Natuurlijk is dat mogelijk, ze kunnen zelfs dodelijk zijn. Als een hagelsteen van bijna een kilo met een snelheid ver boven de 100 km per uur op je hoofd belandt, ga je dat niet meer kunnen navertellen vrees ik. Wist u dat.... De grootste hagelsteen op 6 juni 1998 in Nunspeet naar beneden kwam, 8,9 cm in doorsnede. De grootste hagelsteen die in de wereld viel een doorsnede van 17,8 centimeter had. De zwaarste hagelsteen viel op 3 september 1970 in Coffeyville (Kansas) en woog 757 gram. Ik voeg nog een filmpje bij waar je kan zien wat voor vuistgrote stenen naar beneden kunnen vallen. Filmpje even doorspoelen, je krijgt dan een keuze uit nog andere, je zal onmiddellijk merken wat je moet aanklikken. Toegevoegd na 17 minuten: "A three month old baby died of a fractured skull, struck by a large hailstone while being carried by her mother, who was running with her to seek cover" http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_costly_or_deadly_hailstorms Krijg dit maar eens op uw hoofd. http://voices.washingtonpost.com/capitalweathergang/2010/06/classifying_types_of_hailstone.html Toegevoegd na 21 minuten: Nog eentje uit een reeks gegeven link: "One of the deadliest hailstorms of all time killed at least 230 people, and over 1600 sheep and goats, in Uttar Pradesh. The hailstones were reportedly as big as oranges, and in some places were as high as 2 ft (0.61 m). No warning system existed in 1888 and therefore the death toll of this event was exceptionally high.[31]"

Bronnen:
http://www.noodweer.be/help-het-regent-hag...
http://www.weerheerhugowaard.nl/sneeuw-en-...

Belangrijk bij de knockouts is de wet van behoud van impuls. In de praktijk moet je getroffen worde door iets heel zwaars om knockout te gaan, ongeveer het gewicht van je hoofd of meer. Op die manier is de versnelling van je hoofd groot. Als je door een tennisbal getroffen wordt dan is het de tennisbal die enorme versnellingen ondergaat en niet je hoofd (de krachten op de tennisbal en hoofd zijn tegengesteld gericht en gelijk van grootte). De meeste hagelsten zijn dus veel te licht en hagelstenen van enkele kilos komen zo hard naar beneden dat ze dodelijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100