Kun je eens mens op tijdstippen leren naar het toilet te gaan?

Afgeleid van Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory, waarbij hij een dagelijks schema had waarop hij had getraind om zijn basisbehoeften te doen.

Kan een mens echt leren op vaste tijden de vaste behoeften op het toilet te doen? Natuurlijk uitgaande van normale consumptie van drinken en eten.

Bij bijvoorbeeld veel drinken, kan je ook vaker moeten plassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ontlasting betreft, kan dit. Het leerprogramma houdt in dat je elke dag op dezelfde tijd naar het toilet gaat in een poging je lichaam te trainen om regelmatige stoelgang te hebben. Houd bij het kiezen van een tijdstip rekening met je dagelijkse levensstijl en werkschema. Het handhaven van een regelmatig patroon is van cruciaal belang voor het welslagen van een darmtrainingsprogramma, dus kies een tijdstip dat je uitkomt. Na enkele weken heb je idealiter elke dag een stoelgang rond dezelfde tijd. Het werkt echter niet bij mensen die bijvoorbeeld: - een behandeling krijgen voor ziekten die het maag-darmkanaal beïnvloeden; - niet in staat zijn om drie normale maaltijden per dag te eten; - niet in staat zijn om dagelijks ten minste acht glazen vloeistof te drinken; - een verzwakte anale sluitspier hebben.

Bronnen:
https://www.healthline.com/health/bowel-re...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100