Zijn peentjes echt goed voor je ogen? en waarom...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zit wel iets van waarheid in. In worteltjes zit caroteen, caroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Een gebrek aan vitamine A kan nacht blindheid veroorzaken en zelfs blindheid. Dus ja worteltjes zijn goed voor je ogen, of eigenlijk meer noodzakelijk voor je ogen, je gaat er alleen niet beter van zien. Blindheid door vit A tekort zal hier niet snel voorkomen wel in ontwikkelingslanden, waar mensen te weinig vit A binnen kunnen krijgen. Toegevoegd na 2 minuten: Vit A, halen we niet alleen uit worteltjes, dit even voor de duidelijkheid:) Naast groente en fruit, melkprodukten en vis, wordt vit A ook toegevoegd aan margarine, halvarine en bakboter.

Nee hoor echt 'n fabeltje! Ook konijnen moeten soms aan de bril..... Toegevoegd na 7 minuten: òòk 'n grapje..!

Ja. Ze bevatten vitamine a die belangrijk is voor bepaalde stoffen in je ogen. ECHTER, de hoeveelheid worteltjes die je moet eten om echte effecten te hebben liggen wel in de kilo's Dus effectief geen nut, theoretisch wel.

Kijk maar even op de site:Berkelse peenvreters Rauw of gekookt.

Het geijkte antwoord: heb je ooit een konijn met een bril gezien,is natuurlijk onzin,maar worteltjes bevatten caroteen,dat op zijn beurt vitamine A bevat en dat is goed voor de ogen in bepaalde opzichten.

Dit is een fabeltje, indertijd door de britse Intelligent Service in de roulatie gebracht om te verhullen dat er een verbetering was ontwikkeld op het beeldscherm in de cockpits van vliegtuigen, waardoor de piloten een beter zicht hadden op de positie van (aanvallende) vliegtuigen rondom, en ook op doelen op de grond. Men deed geloven dat dit betere zicht een gevolg was van de 'ontdekking' dat het eten van waspeen het gezicht verbeterde. Of dit inderdaad tot gevolg heeft gehad dat de duitse piloten óók aan de waspeen gingen is onbekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100