Wat is het allerkleinste dier op aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn protozoën,die zelfs onder n microscoop niet zichtbaar zijn. Of er moeten er zeker 6 aanelkaar kleven,dan is er iets te zien.

Als je een dier met pootjes bedoelt, dan zal de huisstofmijt wel de kleinste zijn.

Kleinste zelfstandige organisme De kleinste organisme die een zelfstandig bestaan kunnen leiden, dus zonder gastheer zich kunnen vermenigvuldigen, is de bacterie. De kleinste is één veertienduizendste van een menselijke bloedcel, en een menselijke bloedcel is 0,08 mm klein. Virussen zijn nog kleiner, maar zijn afhankelijk van een gastheer om te kunnen leven en zich voort te planten. Het influenzavirus is één zesde van de kleinste bacterie. Ongeveer 0,000000952 mm dus. Maar een virus mag dus niet gerekend worden tot een zelfstandig levende organisme, dus komen we terug op de kleinste bacterie.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/524...

De amoebe.. eencellig organisme..

Wat zoogdieren betreft: de hommelvleermuis. Wat vogelsbetreft: de bijkolibrie. Kleinste zelfstandige organisme: de bacterie. Een virus is nog kleiner dan een bacterie maar kan zich zonder gastheer niet voortplanten dus is niet zelfstandig. http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/52446-kleinste-dier-ter-wereld.html

Kijk hier eens:http://www.superkrediet.be/blog/2007/07/08/fotos-van-de-kleinste-dieren-ter-wereld/

Het kleinste paard ter wereld is een falabella genaamd Thumbelina. Ze is slechts 44.5 cm hoog, gerekend vanaf de schoft. Te bedenken dat een sint bernardshond een schofthoogte van ongeveer 70 cm heeft, is dit dus een heel erg klein paardje. Thumbelina leeft in Amerika op een ranch.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/524...

Het kleinste insekt; Het kleinste is het parasitische vliegje Megaphragma caribea, dat slechts 0,17 mm groot is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100