Waarom is een lach voor een aap een bedreiging en voor de mens niet?

Als je een aap je tanden laat zien oftewel lachen dan ziet hij dat als een bedreiging maar als ik bijvoorbeeld naar mijn vader lach is dat een teken van blijdschap voor ons

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebaren en uitdrukkingen kunnen heel verschillende betekenissen hebben. Wij weten natuurlijk niet waarom een aap iets op zijn manier beoordeelt. Maar om een voorbeeld te geven, een duim omhoog wordt bij ons als positief gezien, in Afrika is het een obscene belediging, en in Turkije een uitnodiging voor homoseksuele praktijken. Soms zijn dingen zoals ze zijn.

Bronnen:
http://blog.tjingo.nl/2013/03/14/reisadvie...

Apen lachen enkel met hun ondertanden bloot, OA, de chimp. Alle tanden bloot doet denken aan een roofdier dat aanvalt, en duid ook op agressie, althans bij de apen, apen namelijk bijten ook wel eens en vlak voor zij dat doen tonen ze al hun tanden. Zou een mens in het bijzijn van een aap al zijn tanden bloot lachen dan duid de aap dat dus als agressie, en dus als iets negatiefs. Lach bij een aap dus enkel je ondertanden bloot. Citaat uit de link: " Als een chimpansee lacht staat zijn mond iets open en is alleen de bovenrand van de ondertanden te zien.) Zie bron:

Bronnen:
http://www.artis.nl/ontdek-artis/verhalen-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100