Worden de bestanddelen van vaginaal ingebracht sperma opgenomen in het lichaam van de vrouw?

In sperma blijken ook een hoeveelheid hormonen en (neurotransmitters?) te zitten. Maar worden die ook opgenomen in het bloed van de vrouw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het enige hormoon waarvan ik dit vrij zeker weet, is prostaglandine. Of het echt in het bloed wordt opgenomen of lokaal werkt kan ik niet bewijzen, maar mijn gevoel zegt dat alles uiteindelijk via het brein gaat, waar het in eerste instantie terecht zal komen via het bloed. Prostaglandine is het hormoon dat bij een vrouw die zo goed als klaar is om te bevallen het laatste zetje kan geven om de bevalling te laten beginnen. Daarnaast bevat sperma hormonen (uit mijn hoofd testosteron, maar het kan ook iets heel anders zijn) dat weer direct en indirect invloed heeft op de vruchtbaarheid / cyclus van de vrouw. Waarbij dan weer grappig is dat bij vreemdgaan het lichaam van de vrouw kan reageren door onmiddellijk een eisprong te krijgen en dus zwanger te kunnen worden van die vreemde, waar aan de andere kant de hormonen die een rol spelen bij de eisprong er weer mede-oorzaak van zijn dat vrouwen rond die periode makkelijker vreemdgaan. Hormonen zijn uiterst krachtige stofjes, met effecten waarvan we eigenlijk nog maar een tipje van de ijsberg kennen. Ik weet ook niet of de informatie die ik heb geschreven 100 % juist is - beetje verouderde kennis die niet zo gedetailleerd is blijven hangen en lastig terug te zoeken - maar buiten kijf staat dat hormonen kunnen worden opgenomen en ook effect kunnen hebben, hoe klein ook. Niet alle hormonen zullen even belangrijk zijn, een even grote rol spelen of überhaupt invloed hebben, maar wat binnenkomt (vetoplosbare hormonen direct, wateroplosbare hormonen met een "hulpje" dat ook weer een hormoon of een ander eiwit kan zijn) kan ook de bloedbaan in. In de bron wel veel mooie algemene informatie over hormonen.

Bronnen:
http://www.biologielessen.nl/stofwisseling...

Hangt af van welke bron je volgt. Sperma kan tot 7 dagen overleven inwendig. Daarna sterft het af. Wat er met die lijkjes verder gebeurd is wel een vraag die meer op internet te vinden is, maar kennelijk niet erg zeker te beantwoorden is. Ik lees zowel dat die worden geëscorteerd naar buiten. Witte vloed, maandstonden, zwaartekracht ... Maar aan de andere kant lees je ook dat sperma goede eigenschappen heeft. ( let op bij die bron, want hier en daar heb ik zo wat 'nu ni overdrijven' gedachten. Ik zie het eerder dat seks hier de goede boodschap is en sperma er wel bijhoort. Maar voor de volledigheid en zodat je het zelf kan overdenken... ) Zo zouden vrouwen die regelmatig een kwakje krijgen minder snel depressief zijn beter slapen positieve bevordering van intelligentie ondervinden Maar of ze het hier over het levende of dode opgenomen goedje hebben weet ik niet. Toch lijkt het me dan idd dat een vrouwenlijf het 'opneemt'. Volgens een bron gaat het ook invloed kunnen hebben op de eisprong Over vreemdgaan en sperma eventjes Leuk om te weten. Sperma heeft cellen die ander sperma aanvallen (dus rivaliserend sperma uitmoorden) Sperma van een minnaar bevat meer zaadcelletjes Aangezien je meer klaarkomt met een minnaar ( raar he ) heeft dat sperma meer kans om sneller in de baarmoeder te komen,... meer kans op vaderschap. Minnaarsperma is beweeglijker en sneller

Bronnen:
http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/de...
http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/se...
http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100