Hoe noem je het geluid dat een uil maakt?

Honden blaffen, ezels balken etc... Maar wat doen uilen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het geluid dat een uil maakt noemen ze roepen!

een uil oehoeht

Dat noem je 'roepen'. Een uil roept, dus.

Bij een uil heet t roepen..

In het engels hebben ze er een woord voor namelijk "cry", dus dan zal het "huilen" zijn

Een uil roept!

een ongeruste uil klappert met zijn snavel. ook hebben ze lokroepen, en uitingen van emoties. uilen maken veel verschillende geluiden, met verschillende benamigen.

Zoals moolkeesje schreef een uil roept en wat veel mensen niet weten is dat jonge uilen heel hard kunnen snurken, onze buren hebben elk jaar een nest bovenin de stal in een z.g. uilenkast en als die kleine uiltjes snurken is het net een bejaarden tehuis met oude kerels.

o.h.-en

Het geluid wat een Uil maakt noemt men ook wel de homo roep... het schijnt dat de (meeste) homo`s elkaar van een afstand roepen met....Oehoe...soms afgewisseld met Yoehoe... hier in de regio noemt men de roep van een Uil de Homoroep... (ik kan er ook niks an doen)

roepen of schreeuwen

Dit vond ik op Wiki. Volgens het volksgeloof brengt het geroep van een uil ongeluk. Als hij 's nachts tegen het raam vliegt van een kamer waarin een ziek persoon ligt, dan duidt dit op een naderend sterfgeval. Ik ga dus voor "roepen".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Uilen_(vogels)

Dat hangt van de soort af. Elke soort heeft zijn eigen specifieke geluid. Maar over het algemeen noem je het krassen. Dus.. uilen krassen.

Bronnen:
http://www.vogelopvangutrecht.nl/content/s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100