Waar zijn zoetwatervissen bij ons in de sloot goed in?

Het lijkt mij dat de meeste vissen in vijvers en sloten een erg saai leven leiden. Zijn deze vissen ook ergens goed in behalve zwemmen? Kunnen ze bijvoorbeeld goed horen, zien, voelen of iets dergelijks?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vissen zijn een onderdeel van het ecosysteem. Door het opeten van allerlei larfjes (muggen )zorgen ze voor een zeker evenwicht in de sloot. De uitwerpselen van de vissen is weer voedsel voor o.a. de zuurstofplanten onder water. Deze planten zorgen weer voor een goede waterkwaliteit. En dat is weer goed voor de vissen. Veel soorten vissen kunnen heel goed zien en vooral ook goed ruiken. Een zalm die van zee de rivier opzwemt, kan ruiken of het de juiste rivier is waar hij zelf ook geboren is! Echt onvoorstelbaar. Vissen in gezond water hebben zeker geen saai leven, ze zijn vaak opzoek naar eten, of het andere geslacht. Ze houden van zonnen! En kunnen zelfs speels zijn (vrolijk). In vijvers kunnen vissen je goed leren kennen en herkennen. Voer je iedere dag de zelfde tijd, dan weten ze dat al heel snel en kijken ze je echt aan waar het voer blijft! Het vissenleven is dus echt niet saai.

Bij mijn weten zijn dat soort vissen alleen maar goed in zwemmen.Ze schijnen een onzettend kort geheugen te hebben,dit in tegenstelling met veel soorten zeevissen,waarvan de dolfijn wel de bekendste is.

Ik denk niet dat die vissen hun leven saai kunnen vinden. Iets saai vinden kan alleen als je een verwachting hebt van wat er zal gebeuren. En die beestjes leven meer in een wereld van directe gebeurtenissen dan in een wereld van voorbedachte verwachtingen.

Ze kunnen heel goed worden opgegeten door grotere vissen, reigers en aalscholvers.

Vissen denken niet en vervelen zich daarom ook niet. Ze zijn goed om als voedsel te dien voor hun opvolgers in de voedselketen.

Ze zijn erg goed in "vrij zijn". En dan wel zo vrij als een....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100