Welk dier maakt 's-nachts ijselijke kreten?

Ik werd recentelijk 's-nachts wakker van ijselijke kreten. Na goed luisteren constateerde ik dat het geen mens kon zijn. De kreten waren frequent, heel hard, en gingen door merg en been. Het waren geen kreten van een dier dat aangevallen werd of zo. Het waren meer kreten als roep of waarschuwing of dreiging. Of het uit een boom kwam kan ik niet zeggen. Het geluid verplaatste zich op een gegeven moment, maar ik heb helaas niets zien lopen of vliegen. Op een gegeven moment was alles weer helemaal stil. Het was geen kater of zo. Maken vossen of zo degelijke geluiden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan een uilensoort zijn geweest. Wanneer het dit niet was, kan het gebeuren dan een uil een slapende dagvogel uit de boom geplukt heeft. Als hij zijn prooi niet goed vast heeft gehad,(in deze tijd van het jaar wordt er nog druk geoefend door de jongere vogels) kan deze de meest vreemde kreten ten gehore geven. Een dagvogel ziet nl. in het donker heel weinig. Dan heeft hij nog maar 1 verdedigingsmiddel: zijn stem. Als je zeker wilt weten of het een vogel was zit er maar 1 ding op: opzoeken via google of er geluiden voorhanden zijn van de vogels in je omgeving. Of neem contact op met een plaatselijke IVN vereniging. Vaak is er wel een lid te vinden die, wanneer je het geluid omschrijft of goed weet te imiteren, precies weet wat het kan zijn. Wat ook kan: marters. Er zijn een paar soorten die ook in stedelijke gebieden voorkomen. http://www.youtube.com/watch?v=N32mLhuhEkk Succes en slaap lekker!

Het lijkt mij grote kans te maken dat je een vleermuis hoorde. Als vleermuizen worden verstoord kunnen ze - soms ongelooflijk hard - krijsen, piepen, schreeuwen, sjirpen of brommen. Aan het eind van de zomer gaan ze op zoek naar een geschikt winterverblijf, en daarbij willen ze niet gestoord worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100