Kan iemand die vanaf zijn geboorte blind is, door een operatie weer iets zien?

Is het mogelijk dat als iemand vanaf zijn geboorte al blind is, door een of andere (toekomstige) operatie het vermogen om te zien terug krijgt. of is dit per definitie niet mogelijk omdat de hersenen niet zijn gebouwd op het vermogen om te zien?

Toegevoegd na 10 uur:
De vraag is specifiek gericht op blindheid bij de geboorte. Is het niet zo dat als de hersenen nooit de correcte prikkels hebben gekregen, dit gedeelte onontwikkeld blijft

Weet jij het antwoord?

/2500

Had je gisteren gekeken naar "30 jaar Tros" met Ivo Niehe gekeken, dan had je het antwoord geweten. Hierin werd o.a. het interview met neuroloog Oliver Sacks weer uitgezonden. Daarin een aantal filmfragmenten van een man die sinds zijn geboorte 50 jaar geleden blind was en nu via een operatie kon zien. Dat lukt, maar zeer moeizaam omdat hij moest leren zien. In het fragment is te zien hoe ze een bezoek brengen aan de zoo en naar een gorilla gaan kijken. De man weet niet wat ervan te denken (hij vermoedt dat het een soort mens is). In de zoo stond ook een levensecht beeld van een gorilla dat de man nadien kon betasten. Op dat moment kon hij de link leggen tussen wat hij gezien had en wat hij voelde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100