tot hoever kunnen ze in je lichaam meten wanneer je voor het laatst alcohol genuttigd hebt.dan bedoel ik geen pijpje blazen of zo?

tot wanneer kunnen ze dat meten 1 week 1maand of een jaar of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt er een beetje vanaf wat je precies wilt weten maar er bestaat een bloedtest waarmee bepaald kan worden of iemand in de twee à drie weken voor die test alcohol gedronken heeft. Bij fors alcoholgebruik blijft die Carbohydraat Deficiënt Transferrine (CDT) nog langer aantoonbaar in het bloed. Deze test wordt gebruikt bij de behandeling van alcoholproblemen en door het CBR. Doorgaans wordt deze test aangevuld met het bepalen van de andere leverfuncties.

Bronnen:
http://www.uwbloedserieus.nl/cdt.php

Nee, dat is eigenlijk niet in het bloed aan te tonen, omdat alcohol niet echt een residu achterlaat, zoals veel andere drugs. Wel veroorzaakt het op de lange duur leverschade, en DIE kun je meten. Daarmee kun je echter vooral aantonen dat iemand over (zeer) lange tijd teveel alcohol heeft genuttigd. Normaal incidenteel alcoholgebruik kun je na 24 uur niet meer direct aantonen ; dan is het eigenlijk wel afgebroken in je lichaam. Binnen die periode kun je ook testen hoeveel en welk soort alcohol genuttigd is ; meestal voor medische doeleinden. Gewoon voor de lol (of om te kijken hoelang geleden iemand (die daar over liegt) daadwerkelijk gedronken heeft ) is er niet echt een eenduidige test die kan zeggen : ''vorige week heb je één biertje gehad.'.

Bronnen:
http://www.jellinek.nl/informatie_en_advie...
http://www.testjegezondheid.nl/alcoholtest/

Bij de afbraak van alcohol door het lichaam wordt het metaboliet Ethyglucuronid (EtG) gevormd. Dit kan afhankelijk van de dosis 1-3 na dat je gedronken heb gedetecteerd worden in je urine. Als er naar je haar wordt gekeken kunnen ze tot 3 maanden terug gaan, maar volgens mij moet je dan wel een zware drinker zijn. Toegevoegd na 6 minuten: Dus urine 1-3 dagen, haar tot 3 maanden

Bronnen:
http://www.nal-vonminden.com/nl/laboratori...
http://www.nal-vonminden.com/nl/laboratori...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100