Werkt weegbree nou echt tegen de bulten die je krijgt van brandnetels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja absoluut! Als je gekneusd blad van de grote weegbree (ronde bladvorm) over je 'brandneteljeuk' smeert, verdwijnt de jeuk veel sneller. Het zelfde geldt trouwens voor gekneusd blad van de hondsdraf. Deze plantjes zijn vaak makkelijk te vinden in de buurt van brandnetels.

het staat meer bekend om het tegengaan van het brandende gevoel. niet zo zeer tegen de kleine bultjes die je kan krijgen. er zitten ontsmettende en pijnstillende stoffen in. dus wanneer je weegbree kapot wrijft en het op de plek van waar de brandnetel heeft gestoken het daar erop smeert zal het niet zo prikken/branden. het werkt namelijk ook tegen kwallenbeten onder andere. en soms voor thee tegen keelpijn.

Ik betwijfel het, je hebt geen vergelijkingsmateriaal. Er zullen niet veel mensen zijn die een hand wel behandelen en de andere niet en dat in vijf herhalingen met afwisselend de linker en rechter hand behandeld. Het is denk ik meer een volkswijsheid, die over allerlei planten de ronde doet. Het is overigens een behoorlijke heksentoer om wat sap uit de weegbree te halen omdat het zo een droge plant is. Een erg goede remedie tegen brandnetels is er geen aandacht aan te schenken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100