Hoeveel spieren heeft een mensenlichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is afhankelijk aan welke specialist je dit vraagt en ligt tussen de 640 en 850 spieren. Er kan enig verschil van persoon tot persoon zijn, maar het grootste verschil zit m in het soort spieren je mee telt. ongeveer 640 spieren zijn de willekeurige (skelet)spieren en de rest zijn spieren die her en der door het lichaam zitten, zoals bijvoorbeeld buikspieren, orgaanspieren etc. er zijn 3 hoofdgroepen: 1. Willekeurige spieren 2. Zachte spieren 3. Hartspier Kijk op de 2de link voor de volledige uitleg.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_spi...

Er zijn circa 640 spieren aan te wijzen bij de gemiddelde mens. Afhankelijk van de gebruikte bron worden 640 tot 850 spieren als zodanig aangemerkt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_spi...

Het menselijk lichaam bevat 656 tot 850 spieren, afhankelijk van wat je als spieren beschouwt.

Sommige zeggen 639, andere 640 en weer andere zelf zoveel als 850. Met andere woorden; dat wordt bepaald door hoe je telt. Er zijn trouwens al 30 spieren in je gezicht.

Nou, het precieze antwoord moet ik je schuldig blijven. Ik wil wel delen dat ik vandaag voor het eerst een les in Aikido heb meegedaan en nu al pijn aan spieren heb waarvan ik het bestaan niet wist

buikspier beenspieren armspieren borstspieren rugspieren schouderspieren. ik denk veel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100