Waarom is de mens kaal op het lichaam behalve op het hoofd en oksels en rond het kruis? Komt dat door de aap waar wij van af stammen

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt overal haar behalve onder je voeten en je handpalmen! En je nagels natuurlijk, voorderest heb je overal haar, dit komt inderdaad omdat we afstammen van de apen! Die hebben ook geen haar aan de onder kant van voeten en handen.

Haar onder de oksels en in het kruis houdt de lichaamsgeur goed vast.

Veel mensapen hebben kale vlakken op hun lichaam als seksueel signaal. Dat hebben wij ook, maar vrij extreem, bij ons is bijna het gehele lichaam een kaal seksueel signaal geworden. Overschrijden mensen een bepaalde graad van harigheid dan worden ze als "apen" gezien (mensapen van een verkeerde soort) en daardoor niet aantrekkelijk.

Een mens is kaal op het lichaam omdat haar aldaar geen functie meer heeft. Haar is belangrijk om te overleven je door roofdieren wordt belaagd. Het is erg glad. Haar heeft een lage wrijvingscoëfficiënt. Leg je hand maar eens op je hoofd en beweeg hem naar beneden. Als je de wang bereikt voel je dat vlees veel stugger is. Een dier met haar is dus veel gladder dan een dier zonder haar. Hierdoor is een behaard dier door een roofdier veel moeilijker te vanger. Een poes zal een on-behaarde muis heel makkelijk kunnen grijpen. De mens heeft in de loop van de tijd de haren op zijn lichaam grotendeels verloren, omdat hij zich door zijn hogere intelligentie makkelijker op andere wijze tegen roofdieren kon beschermen, die hem als prooi zagen. Het haar had toen geen functie meer en datgene wat geen functie heeft gaat in de evolutie verloren Grotere dieren zoals olifanten en nijlpaarden die niet door roofdieren worden aangevallen hebben eveneens nauwelijks haar. Een mens heeft nog haar op zijn hoofd omdat het hoofd van een mens bij de geboorte relatief groot is. Een behaard hoofdje is glad en zal tijdens de geboorte makkelijker door het geboortekanaal bewegen. Kinderen met haar op hun hoofdje zullen minder vaak tijdens de geboorte sterven. Haar onder de oksels en in de schaamstreek houdt geuren vast van de zweet die daar wordt afgescheiden. Dit had nog niet zo lang geleden blijkbaar nog een functie. Anders waren de haren daar wel net zo dun gezaaid als de haren op het lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100