Waarom ga je altijd even in je ogen wrijven als je wakker word?

Weet jij het antwoord?

/2500

om even de ogen wakker te maken, vaak willen die nog even 10 minuten na t ontwaken nog dicht gaan om te slapen...

Grappig. Jij doet dat waarschijnlijk altijd, ik nóóit!

Om het slaapzand er uit te wrijven. Toegevoegd na 1 minuut: Sommige mensen zeggen dat slaapzand het zand is waarmee Klaas Vaak kinderen in slaap brengt. Maar eigenlijk heeft slaapzand geen echte functie. Om je oog vochtig te houden, maakt je lichaam traanvocht. Overdag knipper je zo’n 12.000 keer met je ogen om dat traanvocht over je ogen te verdelen. Het traanvocht bestaat uit water, een soort olie en een slijmlaagje. ’s Nachts maken je ogen wel de olie en het slijmlaagje aan, maar je traanklieren maken dan even geen water aan. Hierdoor is het traanvocht wat dikker. Omdat je ‘s nachts niet knippert met je ogen én het traanvocht stroperiger is, hoopt het oogvocht zich op in je ooghoek. ’s Ochtends heb je dan een korreltje opgedroogd traanvocht in je ooghoeken.

meestal omdat je ogen moeten wennen aan het licht. je hebt namelijk een een paar uur geslapen met ogen gesloten wat dus voor je ogen donker is.. schijnt er een lamp of buienlicht in je kamer is dat ineens een grote sprong voor je ogen om zich er even aan te passen. na het wrijven ben je al een heel eind en ook een eind om uit je bed te stappen

De belangrijkste reden dat je in je ogen wrijft als je wakker word is een gewoonte of simpelweg om je ogen wat soepeler te maken, mijn ogen zijn nogal droog als ik wakker word dus ik doe het om die reden, maar misschien zijn er wel 'tig' redenen!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100