Waar kan ik vallende sterren kijken?

Komende dagen schijn je veel vallende sterren waar te kunnen nemen. Op welke plekken kan ik deze vallende sterren het beste zien? En waar moet ik op letten als ik naar boven kijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waar aan de hemel ? Kijk op deze site: http://hemel.waarnemen.com/meteoorzwermen/meteoorzwermen_2017.html#07 Vanaf 11 augustus neemt het aantal (zichtbare) meteoren toe. Op 13 augustus is er weer een meteorenregen te verwachten met 44 meteoren per uur. Deze jaarlijkse meteorenzwerm van de Perseïden is de bekendste in Nederland. Die bestaat uit brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle. De meteorenzwerm Perseïden bereikt op zondag 13 augustus 2017, rond 2 uur, zijn maximum. De radiant van de zwerm staat rond 7:30 uur in het hoogste punt aan de hemel, op 84° boven de horizon. Veel vallende sterren zijn ook midden in de stad wel te zien, mits de bewolking je niet in de weg zit. Maar wil je een beter zicht trek dan zo ver mogelijk weg van alle lichtvervuiling (= de lichtkoepels die je boven dorpen en steden ziet). Het boerenland, of een plekje op de hei (letterlijk) zijn vaak goede uitkijkposten. Vergeet niet van tevoren een wensenlijstje te maken, bij het zien van een vallende ster schijn je een wens te mogen doen en met 44 meteoren per uur kun je een aardig lijstje afwerken :-)

Bronnen:
http://hemel.waarnemen.com/meteoorzwermen/...
http://hemel.waarnemen.com/meteoorzwermen/...
http://www.ad.nl/binnenland/komend-weekend...

Vallende sterren kun je kijken op plekken waar het helder is, en waar zo weinig mogelijk lichtvervuiling heerst. Dus in de hoge bergen, of boerenland met mooi weer dus...

misschien op een van de waddeneilanden. daar heb je denk ik in Nederland het minste last van lichtvervuiling.

Bij een sterrenwacht in jouw buurt is vaak een terrein waar men goed naar (vallende) sterren kan kijken. Ga na waar bij jou in de buurt de dichtstbijzijnde sterrenwacht is, zo raad ik je aan. Vaak organiseren sterrenwachten rond deze tijd extra activiteiten omdat er zo veel vallende sterren te zien zijn. Ze zijn dan ook vaak extra 's avonds open. Bij de sterrenwacht kan je ook extra informatie krijgen over deze verschijnselen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100