Er bestaan afbeeldingen van onze melkweg, hoe hebben ze deze kunnen maken?

Naar aanleiding van de vraag van farrepar... Zijn dit interpretaties, artist impressions?

http://www.youtube.com/watch?v=fgg2tpUVbXQ

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat we erin zitten kunnen we door met telescopen etc. te kijken en onderzoek ons een redelijk beeld schetsen van de vorm en omvang van het melkweg stelsel. En aan de hand van andere sterrenstelsels kunnen we dus een impressie maken zoals die foto. Het is dus inderdaad een impressie die gebaseerd is op informatie die we hebben verkregen. Een echte foto is het niet, aangezien we er ongeveer 60.000 jaar over zouden doen om buiten het melkwegstelsel te komen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Melkweg_(ster...

Ik denk dat dit een interpretatie van is... Het is naar mijn idee nog steeds onmogelijk om een foto te maken van ons melkwegstelsel van buiten dit melkwegstelsel... Of er moeten natuurlijk ergens contacten zijn met buitenaards leven van mensachtige wezens die dit wel kunnen en dit met een e-meeuw sturen naar de makers van deze afbeeldingen...

Ze maken gebruik van een Spitzer Space Telescope een infrarood camera. Uit recente metingen van de Spitzer Space Telescope, een soort Hubble voor infraroodstraling, leidt Ellis het bestaan af van sterrenstelsels die ca. 750 miljoen jaar na de oerknal al een vrij oude populatie aan sterren bevatten. Die stelsels moeten hooguit 600 miljoen jaar na de oerknal al zijn ontstaan. Misschien zijn dat de ware vertegenwoordigers van de allereerste generatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100