Als je op de maan zou staan in een ruimtepak, en in de lucht springt, zou je dan van de planeet af kunnen zweven en niet meer terug kunnen keren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ontsnappingssnelheid van het maanoppervlak is 2,4 km/s ofwel 8640 km/uur. En als je alleen in een baan om de maan wil komen is de helft genoeg. Dat is wel veel minder dan van de aarde (11,2 km/s) maar met spierkracht ga je dat niet redden. Daar heb je echt een raket voor nodig.

Bronnen:
http://allesoversterrenkunde.nl/abc/171-on...

Dat klopt. Daarom zitten er op ruimtepakken kleine stuwrakketten die je naar de grond drukken..

Nee, er is nog steeds zwaartekracht (wel minder dan op aarde)

Nee, dat kan niet. Je springt ongeveer 6x zo hoog maar dan kom je altijd weer terug op de maan. Toegevoegd na 25 seconden: Dan blijkt uit berekening dat je op de maan ongeveer zes keer zo hoog kan springen en dat je ook zes keer zo lange tijd los van de grond bent. Sprongen kunnen zeer hoog zijn en duren ook zeer lang. Als je op aarde 1,25 m hoog kunt springen ben je na één seconde weer op de grond. Op de maan spring je dan 6*1,25 = 7,5 m hoog en daar doe je zes seconden over. Op de maan is het niet echt moeilijk om over een huis te springen. Omdat je zo lang los van de grond kan blijven kan je ook veel verder springen: in principe zes keer zo ver. Kan je op aarde vier meter ver springen, dan haal je op de maan 24 meter.

Bronnen:
http://www.natuurkunde.nl/artikelen/view.d...

ten eerste: de maan is geen planeet. Verder heeft alles wat massa heeft ook een eigen aantrekkingskracht: zwaartekracht. Hoe groter de massa hoe groter de zwaartekracht. De reden dat je astronauten wel van een spaceshuttle af kunnen zweven is dat een spaceshuttle een kleine massa heeft en de maan een grotere massa.

de maan heeft geen atmosfeer, plus de aantrekkingskracht van de maan is +/- 1/6 van de aarde. Dus ik denk als je wereldkampioen hoogspringen bent je een goede kans maakt om de maan nooit meer onder je voeten te voelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100