Is de maan hol?

De gemiddelde densiteit van de Maan is 3.346g/cm³. Dat is iets meer dan de densiteit van onze bovenste korstlaag, dat 2.8g/cm³ is. Na onderzoek van de maanbodem blijkt dat de maanstenen veel meer zware metalen bevatten dan de Aarde, zoals titanium, ijzer, uranium en plutonium. Hoe dieper je gaat in een planeet, hoe groter de densiteit door de druk, dus hoe verklaar je de lage densiteit van de Maan?

Tijdens één van de Apollo missies deden ze een seismische test en de Maan "rinkelde als een bel", 3u aan een stuk. Aanwijzing dat de Maan hol is, dunne schil heeft en uit zware metalen bestaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je kijkt naar de grootte van de maan, zie je dat deze veel kleiner is dan de aarde. Doordat er een gemiddeld gewicht is, kom je uit op een totale massa die (ruwweg) 1/6 is van de aarde. Het concept van de holle maan is iets waarvoor geen wetenschappelijk bewijs is. Er zijn zeker metingen uitgevoerd en die ondersteunen het feit dat de maan gewoon massief is: Moment of inertia parameters. For the Moon, moment of inertia parameters have demonstrated that the core is ~1.4% of the total mass.[6] One such parameter, the normalized polar moment of inertia, is 0.393 ± 0.001.[6][7] This is very close to the value for a solid object with radially constant density, which would be 0.4 (for comparison, Earth's value is 0.33). The normalized polar moment of inertia for a hollow Moon would have a higher value, closer to 0.67. In other words, the moment of inertia parameters indicate that the core of the Moon is both dense and small, with the rest of the Moon consisting of material with nearly-constant density. (http://en.wikipedia.org/wiki/Hollow_Moon) Je kan vooral concluderen dat het holle maan idee een ouderwets idee is (is ook vooral geuit voor het ruimte tijdperk. Het idee is nieuw leven ingeblazen doordat er inderdaad een bel-achtig geluid was. Dit hebben ze nog niet kunnen herleiden en blijft een onbekende. Maar overall zal de maan niet hol zijn, daar is inmiddels voldoende bewijs voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100