Hoe blijft eten in je maag als je in de ruimte bent? want het zou er via je mond weer uit moeten kunnen komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je slokdarm, maakt net als je gewone darmen, bewegingen. Zo knijpt hij fijn en ontspant zich dan weer. Hierdoor wordt het voedsel gewoon naar beneden gedrukt.

het komt niet via je mond er weer uit, maar er zijn speciale toiletten voor. je maakt je zelf vast aan het toilet en alles wordt met een hoge zuigkracht weggehaalt. anders heb je zwevende urine/uitwerpselen, niet zo fris...

Tussen slokdarm en maag zit een klep die open gaat als het eten eraan komt. Deze klep zorgt voor éénrichtingsverkeer, waardoor het voedsel in de maag blijft en niet terugstroomt in de slokdarm.

Bronnen:
http://www.maagdarmlever.nl/content/maag/maag.asp

Aan het einde van de slokdarm bevindt zich de maagpoortspier die er voor zorgt dat het eten of drinken niet terug de slokdarm in kan. In de ruimte hoeft hij zich niet anders te gedragen als normaal want op Aarde kan je zelfs drinken als je onderstboven hangt of staat.

je mond zit vast aan de luchtpijp en de slok darm als je ademd is je slokdarm afgesloten alleen tijdens het eten is de slokdarm dus open maar als je aan het eten bent ben je constant aan het slikken dus kan het er niet uit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100