Kan een komeet de aarde vernietigen?

Zo ja, hoe groot is zo'n komeet dan en kunnen wij (de mens) de ramkoers van een komeet veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat kan en we kunnen het ook laten exploderen het is zelfs mogelijk met onze techniek om de maan compleet te vernietigen.

Een komeet van 10 kilometer doorsnee zal de komplete aarde vernietigen. En nee, wij kunnen met onze huidige staat van techniek zo'n meteoor nog niet van koers wijzigen. Dat komt omdat we als mensheid nog niet genoeg ontwikkeld zijn om als wereldbevolking te samenwerken. Onder een mooi linkje met een tabelletje van afmetingen van de meteoor en zijn impact op de aarde en meer wetenswaardigheidjes.

Er vliegt van alles door de ruimte, en sommige objecten zijn groot genoeg om de aarde te vernietigen, of deels te vernietigen. Dat laatste is al (lang geleden) een aantal malen voorgekomen. De ramkoers veranderen kunnen ze in Hollywood, in de praktijk is er geen bewijs dat dat mogelijk is.

Dat een komeet van10 km de aarde zou vernietigen kan best eens mee vallen.Het rotsblok dat de arizona krater veroorzaakte heeft ook niet de hele staat texas vernietigd Het is te vergelijken als een zandkorrel met enorme snel heid een objekt zo groot als een voetbal raakt.Dat objekt zal dan echt niet uitelkaar spatten.Het gaat pas gevaar opleveren als de komeet een kilometer of 100 groot zou zijn.Op jupiter kwamen een een jaar of 10 geleden ook kometen neer en de planeet bestaat nog steeds.Hadden die zelfde kometen de aarde geraakt dan hadden we hier een echte ramp gehad.Of een planeet vernietigd wordt hangt af van de grootte in verhouding tot de te treffen planeet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100