Is Antarctica een land?

Naar aanleiding van een vraag waar antarctica als een land bestempeld werd. Ik dacht dat het geen land was, maar een continent met speciale status.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je dacht correct. Geen eigen bevolking, geen regering, geen vlag etc. Geen natie. Wel ‘land’ als in ‘niet water’, maar dat spreekt voor zich. Het is een stuk ‘Gemeenschappelijk Erfgoed als ik het goed begrijp uit http://www.law.kuleuven.be/jura/art/43n4/hernalsteen.htm Net als de maan en de bodem van de diepzee. Het is van niemand en van iedereen. En ja, toen ik aardrijkskunde leerde was het een continent.

Dit verdrag is in 1959 opgesteld. Omdat Antarctica geen zelfstandig land is met een eigen regering, wilden een aantal landen een stuk van Antarctica hebben. Die landen zijn: Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nieuw – Zeeland en Noorwegen. Hieronder de kaart van de landen met hun stukken land Toegevoegd na 9 minuten: Het woord land heeft verschillende betekenisen

Bronnen:
http://www.spreekbeurten.info/antarctica1.html

Er zijn verdragen opgestelt het continent, waarin de neutraliteit van het gebied gewaarborgd wordt. Het is dus inderdaad een continent met speciale status. Claims bestaan, maar worden niet universeel geaccepteert. De hoofdpunten van het verdrag zijn te lezen in onderstaande link. Zonder permanente bevolking en regering zou je het natuurlijk ook geen land kunnen noemen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_Treaty

Antarctica is geen land maar een continent.

Ja tegelijkertijd ook een werelddeel. Net als Amerika.