Wat zou er gebeuren als je op de evenaar 1600 km per uur naar het westen zou vliegen?

De aarde draait met +- 1600 km per uur rechtsom. Als men op de lijn van de evenaar in een vliegtuig zou gaan zitten en daarmee +- 1600 km per uur naar het westen zou vliegen, zou zo de zon ogenschijnlijk stil staan? Zo je Amerika überhaupt wel bereiken?

Zijn er overige gevolgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de zon zou op dezelfde plaats blijven staan. noordamerika bereik je niet (daar komt de evenaar niet), maar zuid amerika zonder problemen :) verder gebeurt er niets bijzonders, in elk geval niets anders dan wanneer je met die snelheid een willekeurige richting op vliegt.

Je zal in Amerika geraken tegen 1600 km per uur...zonder tijdverlies (bv 3200km zal je in twee uur gewoon afleggen) De Zon zou bij aankomst ongeveer gelijk staan als bij vertrek; Het uur zal ongeveer hetzelfde zijn als bij vertrek ,zonder rekening te houden met kunstmatige uurgordels weliswaar. Je moet dan wel de snelheid iets groter ongeveer 42000 km/ 24 = ongeveer 1750km per uur . Toegevoegd na 7 minuten: Je moet iets ruimer dan de omtrek Aarde aan de evenaar nemen: Vliegen doe je op een hoogte en dat scheelt een beetje in omtrek

In het kort: de tijd staat 24 uur 'stil' voor jou maar toch zal de datum blijven wisselen en aarde zal met [ongeveer] 1600km onder je voorbij razen. Leuk idee :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100