Zijn er in andere landen kunstmatige bergen gemaakt zoals bij het voorbeeldfilmpje?

http://www.diebergkomter.nl/over-de-berg/

Weet jij het antwoord?

/2500

Hee Raamklaza! Berg is een groot woord.. de grootste "berg" in de wereld die kunstmatig gemaakt is, ligt in Duitsland en heet de "The Sophienhöhe", deze is echter "slechts" 260 meter hoog. Hogere bergen in de wereld zijn er (nog) niet gemaakt, dus in dat geval zou Nederland de eerste zijn die een echte berg kunstmatig aanlegt.

Ja hoor, en al heel lang. In Amerika en Europa bijvoorbeeld op verschillende plekken. Het gaat meestal om grafheuvels. Mogelijk kwamen de Egyptenaren en Indianen zo op het idee om piramides te bouwen.

ik zag het ook vorige week op het nieuws. leuk idee, maar lijkt me onhaalbaar. goeie vraag dus van jou of er al andere landen ervaring mee hebben. in Nederland ken ik alleen de namaak-berg Monte Cervino in het hoge Bergse Bos bij Rotterdam. Deze berg is 34 meter en wordt gebruikt om te klimmen etc. en de "Hemelaya": de mooiste klimberg van Nederland in Hemelrijk bij Volkel. Voor alle niveaus en leeftijden te beklimmen, wandelen, glijbanen binnenin etc. beiden zelf beklommen! wel of niet massief maken? Begin met een vuilstortplaats.

Bronnen:
http://www.billybird.nl/nl/attracties/hemelaya/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100