Kan ik zonder MBO diploma op het HBO terecht komen?

ik heb onderzoek gedaan naar deze vraag en heb gehoord over de 21 plus toets op het HBO. als je deze haalt ben je toelaatbaar. nu is alleen het probleem dar ik volgend schooljaar net geen 21 ben, de maand erna wel. Kent iemand een hogeschool die daar niet moeilijk over doen? ik vind het zo zonde namelijk omdat ik van plan was een tussenjaar te nemen ( lang verhaal) met het idee om volgend jaar te starten

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, in sommige gevallen kan als zij-instromer op het HBO terecht. Afhankelijk van welke studie je wilt volgen. Maar je kunt beter informeren bij die HBO, die jij voor ogen hebt.

Nee; je mag de 21+ toets pas doen als je al 21+ bent... maar je hebt het over HBO en je hebt nog minimaal een jaar. Waarom doe je niet een versnelt HAVO programma? Je kan 4 en 5 HAVO dan in 1 jaar proberen te doen en een HAVO diploma halen waarmee je automatisch toegang hebt tot het HBO. Dat is sowieso het niveau wat je moet kunnen halen om voldoende te scoren op de 21+ toets. Ga er niet van uit dat je de toets haalt toch wel haalt! Ik heb heel wat kandidaten na hun toets nooit meer terug gezien op de opleiding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100