Waarom is er minder aandacht voor de eerste wereldoorlog dan de tweede wereldoorlog?

In Belgie wordt de Eerste Wereldoorlog de Grote Oorlog genoemd. In Nederland is veel minder aandacht voor de Eerste Wereldoorlog.
Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vermoedelijk omdat er in Nederland niet is gestreden en Nederland bleef neutraal. Maar het is jammer dat er zo weinig aandacht voor is. Met meer onderwijs daarover zouden mensen namelijk ook de aanloop naar de tweede wereldoorlog beter kunnen begrijpen, aangezien zonder WOI, WOII er heel anders aan toe zou gaan. Maar ook huidige conflicten zouden beter begrepen worden door de publieke opinie als mensen weten wat de geschiedenis is van bepaalde landen. Eigenlijk heel kortzichtig dat er zo weinig aandacht aan wordt besteed, heeft ook te maken met het dalende niveau van de pabo, omdat daar simpelweg geen aandacht aan wordt besteed.

Allereerst omdat Nederland neutraal was tijdens de eerste wereld oorlog en dus niet echt deel daarin had En natuurlijk zijn er geen (of heel weinig mensen) die deze oorlog nog hebben meegemaakt en dus zeker niet in Nederland.

Omdat Nederland in de eerste wereldoorlog neutraal was. Misschien ook omdat in de tweede wereldoorlog een specifiek ras werd uitgeroeid, terwijl de eerste wereldoorlog niet racistisch was. Toegevoegd na 30 seconden: Daarnaast is het natuurlijk ook minder lang geleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100