Welke stappen kan ik ondernemen naar aanleiding van een geschil met basisschool.

Mijn dochter zit in groep 4 van de basisschool. Nou is het voor ons praktisch om na de komende zomervakantie van basisschool te wisselen. Er is met een andere school contact geweest en alles leek in kannen en kruiken.

De huidige basisschool reageert heel vijandig op ons besluit om van school te willen veranderen. Zij geven aan dat ze een dyslexietest met mijn dochter wilden doen omdat haar leesprestaties ver achter blijven op al haar andere schoolprestaties. Omdat wij van school willen veranderen heeft de school aangegeven mijn dochter deze ondersteuning niet te willen gaan geven en laten haar de rest van het schooljaar dus maar aanmodderen. Als wij besluiten op de huidige school te blijven gaan ze zich wel voor haar inzetten....

Ik vind dit een erg vreemde en onprofessionele reactie van de huidige school. Zo hoort het niet te gaan! Kan ik niet afdwingen dat zij mijn dochter op het aller beste niveau ondersteunen totdat zij de school daadwerkelijk heeft verlaten? En niet nu al de handen van haar af trekken omdat zij over een half jaar weg is?

Ik wil graag weten wat ik hiermee moet en kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de onderwijsinspectie dient een klacht ingediend te worden bij de school zelf. deze heeft een klachtenprocedure volgens welke je je gelijk kan proberen te halen. Ik vrees echter voor je dat zij e.e.a. dusdanig rekken dat je kind al op de nieuwe school zit voordat je zaak behandeld wordt. Ik zou als ik jou was desalniettemin de school vragen naar die klachtenprocedure, al was het maar om hen duidelijk te maken dat het je menens is. Ook zou ik ze duidelijk maken dat jij je genoodzaakt ziet dit bij de onderwijsinspectie onder de aandacht te brengen. Scholen zijn hier zéér gevoelig voor. suc6

Bronnen:
http://www.onderwijsinspectie.nl/actueel/v...

Oefen de volgende zin voor de spiegel: "Ja, dat is goed, ik zal mijn dochter hier op school houden" En wanneer het zo uitkomt doe je gewoon wat je zelf wilt. Als de school er boos over is vertel je ze dat zij dit nodig hadden om zich aan hun plichten te houden en dat is dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100