kan ik mijn school aanklagen omdat ze me van het HAVO naar het VMBO-t sturen terwijl ik voldoendes heb?

ik sta allemaal 6-en op mijn rapport toch willen ze dat ik naar het VMBO-t ga wegens niet goed opletten in de klass e een laxe werkhouding.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je kan wel eisen om naar HAVO door te mogen. Aangezien jouw cijfers daarvoor voldoende zijn, mogen ze dat niet weigeren. Vraag een gesprek aan, misschien met je ouders erbij, en leg uit dat je naar HAVO wilt niet niet naar VMBO-t en dat ze eigenlijk geen reden hebben om jou naar VMBO te sturen. Je kan ook aankaarten dat je daar nóg minder gaat doen dan dat je nu al doet.

Nee, dat je cijfers goed zijn is super! Maar je houding op school moet ook goed zijn. Je houding is heeel erg belangrijk. Tegen mij is ooit gezegd dat als je onvoldoendes hebt maar een goede houding dat je dan toch nog kans hebt om door te gaan op het huidige niveau, en zijn je cijfers goed en je houding aan de slechte kant dan kan het zomaar zijn dat je een niveau lager terecht komt. Ik weet natuurlijk niet hoe jij je gedraagt op school maar ik denk niet dat ze voor niets zeggen dat je een lage inzet hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100