Wat voor titel heeft iemand?

Als iemand de volgende opleidingen heeft gevolgd, wat voor titels heeft deze persoon dan:

- HAVO
- ‘Bachelor’ HTS Computertechniek (Information Science)
- 'Bachelor' Universiteit, Informatie Technologie

Is die dan Ing. of Drs. ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Diegene is bachelor. In dit geval zou ik zeggen Bachelor of Science (BSc). Deze titel zet je 'achter je naam, anders dan het Drs. dat ervóór kwam. Het BSc is vanwege de universitaire studie. De studie op hbo-niveau geeft een B ICT, ofwel een Bachelor of Information and Communication Technology. Voordat het bachelor-masterstelsel werd ingevoerd, zou de vergelijkbare titel inderdaad Ing. zijn geweest voor het hts-gedeelte. Deze persoon zou geen Drs. zijn geweest, omdat wat nu een afgeronde baceloropleiding is, toen nog niet werd beschouwd als afgeronde opleiding. Drs. is vergelijkbaar met een hedendaagse master. Als deze persoon dat wil, mag hij trouwens B ICT én BSc achter zijn naam zetten, het zijn immers twee afgeronde opleidingen die elk recht geven op hun eigen titel.

Voor het afronden van een HBO krijg je de titel 'Baccalaureus' afgekort: bc. Dit zou je dan voor je naam mogen zetten Toegevoegd na 1 minuut: Ing. en Drs. zijn titels voor als je een opleiding aan een universiteit het afgerond.

Hier een linkje naar een website waar het precies op staat uitgelegd. Drs. is de oude universitaire titel (die je kreeg als je een 4 jarige universitaire studie had afgerond vóór het BaMa-stelsel, Ir. is de titel van een universitaire technische studie van vóór de invoering van het BaMa-stelsel en Ing is de titel van een HBO-technische studie van vóór het BaMa-stelsel.

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/ond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100