Naar welke universiteit?

Ik zou na het secundair naar het buitenland gaan om te studeren voor architect of burgerlijk ingenieur of iets in die lijn. Het moet een bekende en goeie universiteit zijn. Hoeveel het kost heeft van geen belang. Liefst ergens in Amerika of Canada.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het lezen van dit antwoord: Hou in gedachten dat alle rankings een verscheidenheid aan indicatoren gebruiken, weaarbij kwaliteit van onderwijs niet altijd de belangrijkste is. Je hebt dan weliwaar een diploma van een top universiteit, maar niet altijd de beste onderwijsvormen ed gehad. De ARWU is een gerenommeerde ranking van universiteiten. Als je daar de engineering lijst pakt, krijg je een overzicht van alle universiteiten die iets voorstellen en wat aan engineering doen: http://www.arwu.org/FieldENG2010.jsp Dan zie je dat bv MIT en Stanford de sterkste zijn. Dichter bij huis kom je als eerste uit op Oxford (49e plek) dan Leuven. Een andere gerenomeerde lijst is die van Times Higher: http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2010-2011/engineering-and-it.html Hier weer de top in USA. Maar oxford bv zit hier ook in detop 10, alsmede imperial college londen. Prijskaartjes kunnen stevig zijn. Zorg er voor dat als je in een dergelijk instituut wilt studeren, je een duidelijk overzicht mee kan sturen van de cijfer die in Nederland worden gegeven. Het is daar compleet anders dan hier; Je moet een A-student zijn om toegelaten te worden. Zij vertalen dat met: Je moet voor elk vak het hoogst haalbare cijfer hebben. Benader bv het NUFFIC of zij je met een dergelijke lijst kunnen helpen.

Als kosten onbelangrijk zijn: Technische opleidingen doe je dan bij bv MIT (Massachusetts Institute of Technology) Schrik niet van het prijskaartje (hoewel je zegt dat kosten niet belangrijk zijn) Toegevoegd na 2 minuten: Tip: Voor een bachelor kan je ook eerst gewoon naar een nederlandse TU (Delft, Eindhoven of Twente)...Op dat niveau maakt het weinig uit en zijn de nederlandse universiteiten ook goed. En dan daarna een master in het buitenland.

Kijk maar even op het internet naar de ranking van de beste universiteiten en als je die gevonden hebt kijk je naar hun website of de studie die jij wilt bgen erbij staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100